Το νέο μεγάλο project της ΓΕΚ Τέρνα λέγεται… «Αργολική Ριβιέρα»

Μία νέα εταιρεία συνέστησε ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα. Πρόκειται για την Αργολική Ριβιέρα Α.Ε.,
η οποία πρόκειται να ασχοληθεί με την αξιοποίηση μεγάλης περιοχής στην περιοχή της Αργολίδας, η οποία αναπτύσσεται με ένταση τα τελευταία χρόνια τουριστικά.
Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταβάλει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 27 εκατ. ευρώ ενώ επικεφαλής της διοίκησης της νεοσύστατης εταιρείας τίθεται ο Χρήστος Ζαρίμπας, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Χρήστος Ζαρίμπας κατέχει και τη θέση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.
Στην περιοχή της Αργολίδας έχουν γίνει μεγάλες τουριστικές μονάδες τα τελευταία χρόνια ενώ ήδη έχουν εγκριθεί η κατασκευή νέων μονάδων.
Στην περιοχή προχωράει η επένδυση του Kilada Hills από την Dolphin Capital Investors. Η πρώτη φάση της επένδυσης είναι ήδη σε υλοποίηση και αφορά στην κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 870 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, κοντά στο χωριό Κοιλάδα. Το πρώτο σκέλος της επένδυσης θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Golf Club House με 260 περίπου κατοικίες για τις ανάγκες του γηπέδου γκολφ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα κατασκευαστεί και πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και περίπου 88 κατοικίες και βίλες.
Στην Ερμιόνη, στη θέση Κουβέρτα – Πέρλα – Μπουρλότο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ακόμα μεγάλη τουριστική επένδυση. Αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Infinity, της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro. Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.
Στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα στο Δήμο Ερμιονίδας έχει αναπτυχθεί και επεκτείνεται το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα «AZOE RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ».
Το ΤΑΙΠΕΔ
Στην περιοχή της Αργολίδας έχει και το ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα προς αξιοποίηση. Ενα από αυτά, περιλαμβάνεται στο τελευταίο επικαιροποιημένο σχέδιο του ταμείου προς αξιοποίηση. Είναι το ακίνητο έκτασης 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Για το ακίνητο αυτό έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες για τη νομική και τεχνική του ωρίμανση και έχουν διερευνηθεί οι δυνατότητες αξιοποίησης (τουρισμός – αναψυχή, golf κλπ). Αναμένεται να ξεκινήσει το premarketing, να εκπονηθεί το ΕΣΧΑΔΑ και να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τεχνικός σύμβουλος η εταιρεία Δέκαθλον Α.Ε.
Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμη ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην Ερμιόνη. Πρόκειται για τρία παραθαλάσσια οικόπεδα στην περιοχή Σαμπάριζα πολύ κοντά στα τουριστικά θέρετρα Porto Hydra και Hydra Beach, στη λεγόμενη Ακτή της Ύδρας, ακριβώς απέναντι από το νησί. Τα τρία οικόπεδα έχουν συνολική έκταση 168.508 τ.μ. και προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση.

 Γράφει ο Χρήστος Ιωάννου

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ