Τίμησαν τη μνήμη του Κρανιδιώτη Οπλαρχηγού Παπαρσένη Κρέστα

Ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας, η Κοινότητα Κρανιδίου, το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου και το Γυμνάσιο Κρανιδίου, συνδιοργάνωσαν στις 4 & 5 Δεκέμβρη τιμητικές εκδηλώσεις ως φόρο τιμής στην μνήμη του Κρανιδιώτη ήρωα «Παπαρσένη Κρέστα».

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε μία εξαιρετική εκδήλωση κατά την οποία έγινε παρουσίαση της φορεσιάς του Παπαρσένη, από την ιστορικό και υποψήφια διδάκτορα κα Μαρίνα Τσιρτσίκου. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή και την δράση του ήρωα, που δημιούργησαν οι μαθητές της περσινής Γ’ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών.

Την Κυριακή το πρωί, ετελέσθη Δοξολογία στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παπαρσένη Κρέστα.
Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναχώρησε αντιπροσωπεία δημοτών, με λεωφορείο, με προορισμό τον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια, για απόδοση τιμών στον τάφο του Κρανιδιώτη οπλαρχηγού.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ