Σπέτσες: Ιδανικές διακοπές χωρίς αυτοκίνητο – Ένα ποδήλατο αρκεί…

Άλλη μία ιδιαίτερη καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται να είναι η φετινή καθώς τα μέτρα και οι γενικότερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία

θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή προορισμού διακοπών αλλά και τον τρόπο μετακίνησης προς αυτόν.

Η μεταφορά του αυτοκίνητου με το καράβι συνήθως «εκτοξεύει» το, για πολλούς ήδη δυσβάσταχτο, κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ γενικότερα το Ι.Χ. στο νησί πολλές φορές αποδεικνύεται περισσότερο «μπελάς» παρά λύση. Οι Σπέτσες, επομένως, αποτελούν ιδανικό τουριστικό προορισμό, όπου το αυτοκίνητο αποκλείεται ενώ το ποδήλατο αποτελεί βασικό μέσο μετακίνησης και περιήγησης.

Οι Σπέτσες φημίζονται για την ιστορία τους αλλά και για την κουλτούρα τους. Είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού που απέχει από τον Πειραιά μόλις 2 ώρες, ενδείκνυται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο και «παντρεύει» το πεύκο με τη θάλασσα, δημιουργώντας απίστευτες εικόνες φυσικής ομορφιάς.

Στις Σπέτσες δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και έτσι οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με μοτοποδήλατα, ποδήλατα, με άμαξες ή με τα πόδια. Στο συγκεκριμένο νησί έχουν δικαίωμα να φέρουν το αμάξι τους οι δημότες του νησιού και οι δημοτικοί υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί αλλά μόνο για να το σταθμεύσουν και όχι για να κυκλοφορούν με αυτό.

Τα 26 χιλιόμετρα που απαιτούνται για το γύρο του νησιού μπορούν να καλυφθούν με ποδήλατο, έχοντας βέβαια και κάποια δύσκολα κομμάτια που ίσως δυσκολέψουν έναν αρχάριο. Oι Σπέτσες φιλοξενούν ετησίως τον Ποδηλατικό Γύρο του Νησιού, όπως επίσης και το Spetsathlon, τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου που διεξάγεται στην Ελλάδα.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ