Δημήτρης Πτωχός: «Η Πελοπόννησος πρέπει να αλλάξει εποχή»

Στις προτεραιότητες και στους στόχους της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Εύη Σαλτού ο Δημήτρης Πτωχός.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «συγκριτικό πλεονέκτημα για ολόκληρη την Ελλάδα» και ξεκαθαρίζει πως «δεν λέμε μεγάλα λόγια. Υποσχόμαστε σχέδιο, ετοιμότητα και συνεχή προσπάθεια».
Σχετικά με το τι τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα, ο Δημήτρης Πτωχός εξήγησε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να δίνεις εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα των συμπολιτών σου και να εργάζεσαι ώστε το μέλλον να είναι καλύτερο για όλους». Όσον αφορά στην εμπειρία από την επαγγελματική και την πολιτική του διαδρομή, σημείωσε ότι «ο ιδιωτικός τομέας μού έχει προσφέρει σημαντικές εμπειρίες και, μαζί με τις παραστάσεις μου σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, νιώθω πως διαθέτω τα εφόδια για να μπω μπροστά στην προσπάθεια η Πελοπόννησος να αλλάξει εποχή».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξής του, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «το σχέδιό μας αξιοποιεί ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα, διορθώνει παραλείψεις και πιθανές αστοχίες, ανοίγει νέους ορίζοντες και νέες δυνατότητες» και παρέθεσε τους άξονες του προγράμματός του:
Ερωτηθείς για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, ανέφερε ότι «ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, από τα ψηλά βουνά της Πελοποννήσου μέχρι τις απέραντες παραλίες στην τεράστια ακτογραμμή της. Από την πρωτογενή παραγωγή και τα υψηλού επιπέδου προϊόντα, μέχρι τις τουριστικές υποδομές που είναι διάσημες παγκοσμίως. Και φυσικά, έχουμε πολύτιμη κληρονομιά την Ιστορία μας και τη μοναδική πολιτιστική μας ταυτότητα. Και ακόμα περισσότερο, τον πλούτο των ανθρώπων μας. Αυτοί κάνουν τον τόπο μας μοναδικό κι ασύγκριτο». Περεταίρω, μιλώντας για την ανάδειξη της ενιαίας ταυτότητας της Περιφέρειας, έθεσε ως στόχο «να μάθουν σε όλο τον κόσμο τι θα πει Πελοπόννησος».
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε συγκλονισμένος και εξήγησε ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ. Κι όσοι διεκδικούμε θέσεις ευθύνης, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και μετρημένοι στα λόγια μας». Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του σε αυτόν τον τομέα, ξεκαθάρισε ότι «μπορώ να δεσμευτώ για δύο πράγματα: ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας. Και ότι ποτέ δεν θα πω αυτό που απεχθάνομαι να ακούω ως πολίτης: “δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα”».
Στον τομέα της πολιτικής προστασίας, έθεσε ως προτεραιότητες του σχεδιασμού του «να λειτουργήσει Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, να φτιάξουμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης και να ιδρύσουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών -όπως ο ΣΠΑΥ στην Αττική- με συμμετοχή και των 26 Δήμων μας».
Ως μεγαλύτερο στόχο του έθεσε «το 2028 η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποτελεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια πρότυπο. Με σαφή κοινωνικό κι ανθρώπινο χαρακτήρα. Αυτό ταιριάζει στον χαρακτήρα, τις παραδόσεις και το φιλότιμο των ανθρώπων μας. Ονειρεύομαι έναν τόπο, όπου το πού ζεις δεν βάζει εμπόδια στη ζωή σου».
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιθέσεις που εξαπολύει ο Πέτρος Τατούλης σε βάρος του, ο Δημήτρης Πτωχός τις χαρακτήρισε «πολιτική του χτες». Έστειλε, μάλιστα, μήνυμα ενότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι «είμαι εδώ για να προσφέρω στον τόπο μου, όχι να τσακώνομαι. Κι άλλωστε, οι πολίτες βαρέθηκαν πια την τοξικότητα. Αντιμετωπίζω, λοιπόν, τον κ.Τατούλη με σεβασμό, όπως όλους τους συνυποψηφίους μου. Μακάρι να δουλέψουμε όλοι μαζί αύριο». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «οι συμπολίτες μας, έκριναν ότι απέτυχε και δεν νομίζω ότι θέλουν να γυρίσουν πίσω. Όπως σας είπα, εμείς έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, κι αυτό συζητάμε καθημερινά με τον κόσμο».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ