Γεωργόπουλος: Η καλλιέργεια του ροδιού Ερμιόνης, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά!

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να να μην βρίσκουμε φέτος τα φημισμένα ρόδια Ερμιόνης, αν λάβουμε υπ’ όψη την τελευταία παρέμβαση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

«Η φετινή καλλιέργεια του ροδιού Ερμιόνης, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, από τον συνεχόμενο καύσωνα των τελευταίων ημερών», υποστηρίζει σε έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ζητεί από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές στην καλλιέργεια της ροδιάς και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι αγρότες:

«Θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς και με αποζημιώσεις να στηρίξουν και έμπρακτα τους πληγέντες παραγωγούς.»

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε σκεπτικιστές απέναντι στην σκοπιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εγγράφου. Αφ’ ενός, ένα τέτοιο έγγραφο, που μιλάει για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, μπορεί να δημιουργήσει το Φθινόπωρο πρόβλημα ζήτησης και εμπορευσιμότητας των παραχθεισών ποσοτήτων ροδιών Ερμιόνης, αφ’ ετέρου, θεωρούμε δύσκολο, για να μην πούμε ανέφικτο, να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ. Οπωσδήποτε θα πρέπει να στηριχθούν οι αγρότες για τη ζημιά που έχουν πάθει. Όμως, ο εύκολος τρόπος της σύνταξης ενός εγγράφου, ίσως να μην είναι και ο πιο αποτελεσματικός…. Πιστεύουμε πως αν αρμόδιος ήταν ο Δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης, θα είχε ήδη στήσει αντίσκηνο μέσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν θα έφευγε από ‘κει μέχρι να έπαιρνε την υπογραφή του Υπουργού!

Ευχόμεθα, ειλικρινά, να διαψευσθούμε και να υπάρξουν αποζημιώσεις. Το άμεσο μέλλον θα δείξει!

Το έγγραφο Γεωργόπουλου προς τον ΕΛΓΑ:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ