Ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια η Περιφέρεια Νήσων Αττικής;

Στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού επιτελείου έχουν μπει ο Βόρειος και ο Νότιος Τομέας της Αθήνας, η Α’ και η Β’ Θεσσαλονίκης, η Αν. Αττική και ο Πειραιάς

Tην ώρα που η συζήτηση σχετικά µε τον χρόνο που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσφύγει στη λαϊκή ετυµηγορία έχει ανοίξει για τα καλά µετά την εµφάνισή του στη ∆ΕΘ και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τον ίδιο, τα «Π» φέρνουν στο φως το µυστικό σχέδιο για την περαιτέρω κατάτµηση των µεγάλων περιφερειών της χώρας, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίµου.

Πρόκειται επί της ουσίας για µια συγκροτηµένη εισήγηση, η οποία έχει κατατεθεί σε ανύποπτο χρόνο από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στο πρωθυπουργικό γραφείο, θα µπορούσε να έρθει µελλοντικά στο προσκήνιο, εφόσον κριθεί αναγκαίο και σε συνάρτηση πάντα µε τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραµµα των εθνικών εκλογών.

Οσο για το µεγάλο λιµάνι, το σενάριο είναι έτοιµο µε την αποκοπή της Σαλαµίνας από τη Β’ Πειραιά και των υπόλοιπων νησιών του Αργοσαρωνικού από την Α’ Πειραιά (Αίγινα, Πόρος, Υδρα, Σπέτσες, Αγκίστρι και ο ∆ήµος Τροιζηνίας-Μεθάνων) και τη µετατροπή επί της ουσίας της Περιφέρειας Νήσων Αττικής σε ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ