5 λόγοι για να κάνεις Πάσχα στην Ερμιόνη

Δύο μόνο εβδομάδες πριν το Πάσχα, όλοι λίγο –πολύ σκεφτόμαστε μία μικρή απόδραση από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα.

Πώς όμως θα επιλέξουμε τον καλύτερο προορισμό;
Εδώ θα μιλήσει, η παράδοση, η ατμόσφαιρα αλλά και η επιλογή που δεν θα στοιχίσει μία περιουσία.
Και ποιο μέρος θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή από την Ερμιόνη;
Γιατί;
1. Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα ο επισκέπτης μεταφέρεται σε ένα τοπίο που συνδυάζει φυσικό κάλλος και ένα πλήρες πακέτο ξεκούρασης και διασκέδασης. Φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια και χαλάρωση στα μοντέρνα καφέ, συνδυάζουν ιδανικά την ιδέα της κοντινής απόδρασης, σε ένα περιβάλλον που μόνο η… πόλη-νησί μπορεί να συνδυάσει.
2. Απογευματινοί περίπατοι στο μαγευτικό Μπίστι, όπου το πράσινο συναντά το μπλε σε ένα πλαίσιο βγαλμένο από την αρχαιότητα. Απογευματινή βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα στενάκια της πόλης και εξερεύνηση στο φαράγγι του Καταφυκίου.
 3. Η περιφορά του Επιταφίου, από τις εκκλησίες στο λιμανάκι και στα στενά της Ερμιόνης, όπου οι ντόπιοι ακολουθούν με ευλάβεια και οι επισκέπτες γίνονται με τη σειρά τους… ντόπιοι.
4. Ανάσταση στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, η οποία μετρά περισσότερους από 10 αιώνες ύπαρξης. Η ευλάβεια, δίνει τη θέση της στους εορτασμούς, με τα πυροτεχνήματα να παίρνουν το ρόλο του πρωταγωνιστή, έως την ώρα που μετά το παραδοσιακό φαγητό, τα μπαράκια στην παραλία γεμίζουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
5. Το κάψιμο του Ιούδα:
 Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της επίσκεψης στην Ερμιόνη, καθώς πρόκειται για ένα λαϊκό έθιμο που τηρείται εδώ και δεκαετίες. Υφάσματα, άχυρα, ξύλα, βάρκες και φυσικά… θάλασσα συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από χολυγουντιανή ταινία.
Πιο συγκεκριμένα, το ομοίωμα του Ιούδα που συχνά, παραπέμπει σε πρόσωπα της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας, κρεμιέται στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, που έχει στηθεί σε περίοπτη θέση, στ’ ανοιχτά της θάλασσας στο βορινό λιμάνι.
Μετά τον εσπερινό της Αγάπης και με τον ήλιο να αποχαιρετά, πανηγυρικά,  τα καπνογόνα οι κροτίδες και οι παραδοσιακοί χοροί δημιουργούν ένα κλίμα που κάνει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη να παραδοθεί στη μαγεία του θεάματος.
Με δυο λόγια, η πόλη- νησί, η κατά κόσμον Ερμιόνη, είναι ίσως η ιδανικότερη λύση για τον επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει τις έννοιες του παραδοσιακού, της χαλάρωσης, της κατάνυξης, της διασκέδασης και της εξερεύνησης. 

ermionigreece.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ