4 νέες υποψηφιότητες με την παράταξη Λάμπρου στην Ερμιονίδα

Νέες υποψηφιότητες με την παράταξη του Τάσου Λάμπρου

Η δημοτική παράταξη «Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα» με επικεφαλής τον Τάσο Λάμπρου ανακοίνωσε τέσσερις νέες υποψηφιότητες.
Η Ξένια Μυλωνοπούλου, ο Αργύρης Δραπανιώτη, ο Σάκης Μαντζος και ο Αντώνης Μαλτέζος συστρατεύονται με τον καθηγητή Τάσο Λάμπρου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των πρώτων τριών υποψηφιοτήτων και η δήλωση του κ. Μαλτέζου:
Η ανακοίνωση της παράταξης:
Ανακοινώνουμε ακόμα τρεις νέες υποψηφιότητες με την Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη με την επωνυμία «ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών μας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ.
Πρόκειται για ενεργούς πολίτες οι οποίοι, μέσω της συμμετοχής τους στα κοινά του Δήμου Ερμιονίδας, επιδιώκουν να δώσουν μια νέα πνοή στην ανάπτυξη, καθώς και να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο τόπο μας.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
1) ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ -Πτυχιούχος τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιά από το Πορτοχέλι

2) ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Χειριστής μηχανημάτων- Επαγγελματίας οδηγός από το Ηλιόκαστρο

3) ΜΑΝΤΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΣΑΚΗΣ – Ιδιωτικός υπάλληλος από το Πορτοχέλι

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στην δυναμική προσπάθεια μας για την αλλαγή του Δήμου Ερμιονίδας.
Ξεκινάμε όλοι μαζί, δυναμώνουμε το αυτοδιοικητικό κίνημα, συμμετέχουμε, διεκδικούμε, οραματιζόμαστε.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Μαλτέζου:
Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες.
Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα αναδειχθεί ο δήμαρχος και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα διαχειριστούν τα τοπικά θέματα και τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και θα προσδιορίσουν με τις πολιτικές τους και τις αποφάσεις τους την πορεία του τόπου μας την ερχόμενη πενταετία .
Επομένως, οι εκλογές έχουν σαφή πολιτική διάσταση, οι επιλογές των υποψηφίων και η ένταξή τους σε συγκεκριμένους συνδυασμούς είναι μια πολιτική επιλογή .Με βάση αυτές αλλά και τα πεπραγμένα μας κρινόμαστε όλοι και όλες.
Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν διευκολύνει τον ουσιαστικό διάλογο σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου μας. Οι παρεμβάσεις εξωθεσμικών ως προς την αυτοδιοίκηση παραγόντων, οι προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις και κυρίως ο “διάλογος” που διεξάγεται στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν κλίμα τεχνικής πόλωσης. Παράλληλα, η έμφαση στην επικοινωνία και στον εντυπωσιασμό χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου στερούν από τους πολίτες την ευκαιρία της ουσιαστικής ενημέρωσης για τις θέσεις αυτών που επιθυμούν να αναλάβουν την ευθύνη και να αποφασίσουν για αυτά που αφορούν όλους μας.
Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον με την κατάργηση ουσιαστικά του θεσμού των κοινοτήτων, την υποβάθμιση και απαξίωση της λαϊκής συμμετοχής είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή. Οι δημότες αντιμετωπίζονται ως “πελάτες” ενός υπερσυγκεντρωτικού δήμου ενώ οι μικρές τοπικές κοινότητες οδηγούνται διαρκώς στην υποβάθμιση. Στην επαρχία μας, στο δήμο Ερμιονίδας αυτό είναι πλέον μια δεδομένη κατάσταση .
Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα υπάρχουν δύο δρόμοι. Η διαρκής διαμαρτυρία για τα κακώς κείμενα και η εσωστρέφεια από τη μια πλευρά, και από την άλλη η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες .
Για τον λόγο αυτό επέλεξα να συμμετέχωδιότι δεν αποδέχομαι μοιρολατρικά την πορεία παρακμής και απαξίωσης του τόπου μας . Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στο τόπο καθώς την οκταετία 1990-1998 ως κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της κοινότητας Διδύμων δώσαμε ενωτικά με θετικά, κατά κοινή ομολογία, αποτελέσματα για την περιοχή. Σήμερα, ως συνταξιούχος πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού με τη διάθεση της προσφοράς απέναντι στον τόπο και με την παρακίνηση από πολλούς φίλους και συμπατριώτες συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου μας.
Εκτιμώ ότι κατά την προηγούμενη περίοδο ο Τάσος Λάμπρου και ο Τάσος Τόκας και οι δημοτικές παρατάξεις τους,υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, έδωσαν ο καθένας τεκμηριωμένα την μάχη του για τα τοπικά προβλήματα χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.
Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και με διάθεση προσφοράς στον τόπο μας συντάσσομαι στην ενωτική προσπάθεια τους ώστε μέσα από την δημοκρατική παράταξη να αγωνιστούμε
για να ένα καλύτερο μέλλον στην επαρχία μας ,
για ανάπτυξη και πρόοδο για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον
για αξιοκρατία , κοινωνική δικαιοσύνη , αξιοπρέπεια και διαφάνεια
για προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου.
για προώθηση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της περιοχής: της ύδρευσης, , το απαράδεκτο οδικόδίκτυο, της καθαριότητας, των προβλημάτων του Ρυμοτομικού σχεδίου Σαλαντιού, τα προβλήματα των Αγροτών μας…
Επειδή η πρακτική του «διαίρει και βασίλευε», η μικροπολιτική ,η εκμετάλλευση των αναγκών του πολίτηγίνονται αιτία διχόνοιας και οπισθοδρόμησης, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους και ειδικότερα στις συγχωριανές και τους συγχωριανούς μου οι οποίοι συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια, σας προσκαλώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο αύριο στην κοινότητα μας και στην επαρχία μας .
Προσκαλώ τους συμπατριώτες και φίλους να στηρίξουν την «Ενότητα Δημιουργίας» και την υποψηφιότητα μου και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου όπως έπραξα και στο παρελθόν και θα υπερασπιστώ τα συμφέρονται του τόπου και των πολιτών.
Αντώνης Μαλτέζος.
Συνταξιούχος Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν
και τελευταίος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κοινότητας Διδύμων (1994- 1998).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ