25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Συγκλονιστικό βίντεο από το ΓΕΛ Κρανιδίου

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Τα χρόνια περνούν, η βία κατά των γυναικών και ειδικότερα η ενδοοικογενειακή βία εξακολουθεί να υπάρχει.
Στις μέρες μας, εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, μια ακόμα πανδημία αυτή της βίας κατά των γυναικών δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται.  Κατά την διάρκεια της καραντίνας  και των άλλων περιοριστικών μέτρων  αναγκάστηκαν πολλές γυναίκες να παραμείνουν «παγιδευμένες» στο ίδιο σπίτι με τους καταπιεστές τους.
Σύμφωνα με έρευνα μια στις 3 γυναίκες έχουν υποστεί σωματική βία , σεξουαλική βία ή κάποιας άλλης μορφής βία. Πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για την βία, για να βοηθήσουμε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας για την μη χρήση βίας. Είναι απαραίτητο να την εξαλείψουμε. Υποστηρίζουμε την ισότητα, είναι σημαντικό!!!
Όσο παραμένει το  βαθύ σκοτάδι της σιωπής, τόσο θα σκοτεινιάζουν οι γυναικείες ζωές και άλλο τόσο οι καταπιεστές θα εκμεταλλεύονται τη «μαύρη τρύπα» που δημιουργείται, σε βάρος αθώων ψυχών.
Η προσπάθεια όλων μας ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών με διάφορες μορφές, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, διότι η βία σε μια σύγχρονη κοινωνία αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη σεβασμού.
Παρακάτω θα παρακολουθήσετε βίντεο, από ευαισθητοποιημένους μαθητές και μαθήτριες του ΓΕ.Λ Κρανιδίου, που δημιουργήθηκε ειδικά για την μέρα αυτή ! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθεια και το εξαιρετικό αποτέλεσμα !
Βία…….. Σταμάτησέ την τώρα !!!
Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος
της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερμιονίδας
Ελένη Σιάννα – Γκαμίλη

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ