Μεγάλη φωτιά στο Δορούφι Κρανιδίου απειλεί σπίτια – Η Πυροσβεστική δίνει μάχη (συνεχής ενημέρωση)

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα, μεσημέρι Σαββάτου (14:00) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δορούφι, του Δήμου Ερμιονίδας.

Η φωτιά καίει καίει σε περιοχή με πολλά πεύκα . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει καεί ένα σπίτι και η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Οι Πυροσβέστες δίνουν σθεναρή μάχη να σώσουν τα διάσπαρτα σπίτια της περιοχής.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν 49 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεσή της δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε πυροσβέστη με αναπνευστικό πρόβλημα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Να τονισθεί πως ο καπνός στην πυρκαγιά στο Δορούφι είναι πολύ πυκνός και η αφόρητη ατμόσφαιρα από τον καύσωνα δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Τελευταίες πληροφορίες λένε πως το ελικόπτερο που έκανε ρίψεις υπέστη βλάβη… Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε δύο σπίτια και σε ένα τροχόσπιτο.

Εικόνα

φωτογραφίες αρχείου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ