Φιγουρατζής Προκοπίου στις Σπέτσες με το νέο πλωτό παλάτι του

Παρά τα ακριβά πετρέλαια, η έναρξη της μετά Covid περιόδου για τους λάτρεις του yachting ξεκίνησε το Πάσχα, καθώς όλα τα mega yachts έδεσαν σε κοσμικά νησιά, με τα πρωτεία να κρατούν οι Σπέτσες.
Τόσο στο Παλιό Λιμάνι όσο και στην Ντάπια έδεσαν οι θαλαμηγοί γνωστών οικογενειών, όπως το 50 μέτρων «Mariu» του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, των οικογενειών Βαφειά και Πετράκη, αλλά και τα σκάφη «Energy», «Grande Amore», «Benik», «Ledra», «Eleni», «4 Life». Αρόδου, πάντως, τα βλέμματα και την απορία όλων μονοπωλούσε ένα yacht-θηρίο, που θύμιζε κρουαζιερόπλοιο, αλλά το όνομά του, «Dream», παρέπεμπε στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, τον οποίο η στήλη εντόπισε να κάνει τις βόλτες του στις Σπέτσες με ένα παλιό νοικιασμένο ποδήλατο.
Το βράδυ της Ανάστασης ο εφοπλιστής έδωσε το «παρών» στον Αγιο Νικόλαο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Προκοπίου, την κόρη του Μαριαλένα Προκοπίου και τον γαμπρό του Κωνσταντίνο Λάμψα.
Ο πρόεδρος της Dynacom, με στόλο μεγαλύτερο από 60 τάνκερ, της Dynagas LNG Partners και της Sea Traders, με δραστηριότητα στο ξηρό φορτίο, με σπίτια στο Πόρτο Φίνο, στο Λονδίνο και στη Μύκονο, μπορεί να ζήλεψε τον… Ζήκο τον Μπακαλόγατο που βολτάριζε στην παλιά ελληνική ταινία με ένα παλιό ποδήλατο, αλλά βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη… φιγούρα του το Πάσχα στο νησί με το νέο του πλωτό παλάτι θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει τη «διαφορά» από τους υπόλοιπους σκαφάτους.

Aπέραντο γαλάζιο

Ένα παλιό πλοίο στα ναυπηγεία της Χαλκίδας για δέκα ολόκληρα χρόνια μετατράπηκε με πολύ χρήμα (να φάνε και οι… κότες) σε ένα υπερσύγχρονο superyacht, το μέγεθος του οποίου από μόνο του προκαλεί δέος, καθώς αγγίζει τα 106 m/348 ft. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι ντεκ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, spa, γυμναστήρια, business και diving centre, 22 καμπίνες, στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν 44 άτομα, ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη με θέα το απέραντο γαλάζιο.
Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Προκοπίου, το «Dream» είναι το όνειρο που είχε ο εφοπλιστής από την ηλικία των επτά ετών, να χτίσει ένα σκάφος και να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Αν και πρόκειται για ένα πλωτό παλάτι, το εσωτερικό ντιζάιν δεν κάνει «μπαμ», παρόλο που ο εφοπλιστής χρυσοπλήρωσε τους top Ιταλούς designers Simone Ciarmoli και Miguel Queda, που το «έχτισαν» σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο MVS Associates.
Στο λιμάνι της Υδρας, πάντως, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ήταν αγκυροβολημένη η θαλαμηγός «Optasia», που έκοβε την ανάσα των τουριστών που είχαν καταλάβει το νησί και την Κυριακή του Πάσχα εμφανίστηκε αρόδου στις Σπέτσες και συναγωνιζόταν το «Dream» του Προκοπίου.
Η «Optasia» ανήκει στον στόλο της Golden Yachts του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη, με ναυαρχίδα της εταιρίας να είναι το 95 μέτρων super yacht «O’Pari», που «χτίστηκε» στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα, σε σχέδιο του Γιώργου και του Στέφανου Βαφειάδη. Ομως το 2019 στο εξώφυλλο του «Boat International» φιλοξενήθηκε το yacht «M/Y O’ptasia», με τίτλο «Η Ελληνίδα θεά». Πρόκειται για το 85 μέτρων mega yacht με τις 11 καμπίνες, που συνδυάζει την πολυτέλεια με την καινοτομία, τη δύναμη με την κομψότητα, την αρμονία με την τεχνολογία, και χρησιμοποιεί τόσο ο Πάρης Δράγνης όσο και οι δύο γιοι του με τις οικογένειές τους για τις μετακινήσεις τους.
Η Golden Yachts είναι η εταιρία που ίδρυσε ο εφοπλιστής Πάρης Δράγνης το 1996 με όραμα να ενισχύσει τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, προσφέροντας όλες τις ανέσεις που απαιτούν οι ανά τον κόσμο celebrities, γεγονός που κατάφερε, αφού μεταξύ άλλων διαθέτει έναν στόλο από θαλαμηγούς με ονόματα όπως «O’ Natalina», «O’ Neiro», «O’ Ceanos», και πολλά άλλα, στα οποία έχουν ταξιδέψει και έχουν φιλοξενηθεί αρχηγοί κρατών, γαλαζοαίματοι, σταρ, από την Ντέμι Μουρ ως τον Τζον Μπον Τζόβι και τις Καρντάσιαν.
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ