Το υπέρογκο χρέος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς την ΔΕΗ – Αμείλικτα ερωτήματα προς την Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για υποβολή αιτήματος ρύθμισης χρεών προς τη ΔΕΗ με εγγυητή τον Δήμο Ερμιονίδας.

Το συνολικό ποσό της οφειλής έχει φτάσει το μεγάλο ποσό των 520.000 ευρώ περίπου.

Επίσης ενημερωθήκαμε, ότι μετά την έγκριση του αιτήματος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης μέρους ή του συνόλου του ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τα σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ και παράλληλα με άλλες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης στο σύνολο της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Εμείς μιλήσαμε για ένα αναγκαίο καλό, να εγκρίνουμε το συγκεκριμένο αίτημα, ο Δήμος μας να εγγυηθεί αυτή τη ρύθμιση, φυσικά να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να υποβληθεί αίτημα επιχορήγησης προς την Κεντρική Διοίκηση. Συμφωνήσαμε με την εισήγηση, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη διαδικασία ρύθμισης.

Όμως μιλήσαμε για ένα αναγκαίο κακό, για το πρόβλημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ δε θα λύνεται πάντα με τη μέθοδο της ασπιρίνης, των συνεχών οικονομικών ενέσεων και οικονομικών βοηθημάτων που όλα δικαιολογούνται στην πανδημία και στην συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση. Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου και προς τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

  • Γιατί διπλασιάστηκε περίπου το χρέος προς τη ΔΕΗ τα τελευταία 2 χρόνια από 300.000 ευρώ σε 520.000 ευρώ;
  • Γιατί ακυρώθηκε η προηγούμενη ρύθμιση την οποία είχαμε ψηφίσει ομόφωνα στην προηγούμενη δημοτική περίοδο;
  • Γιατί αυξήθηκε η κατανάλωση ρεύματος τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τη μέση ετήσια κατανάλωση της τελευταίας δεκαετίας;
  • Γιατί δεν υπάρχει ένας σοβαρός, υπεύθυνος και τεκμηριωμένος έλεγχος της λειτουργίας των γεωτρήσεων τόσο στην παροχή νερού όσο και στην αντίστοιχη κατανάλωση ρεύματος;
  • Γιατί δεν είχατε κύριο μέλημα σας να πληρώσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τους προμηθευτές της επιχείρησης; Έτσι αυξήθηκαν οι απαιτήσεις τους.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ είναι τραγική. Πουθενά δεν υπάρχει, δεν φαίνεται στον ορίζοντα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ξεφύγει από την τραγική της εικόνα.

Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής πολιτικής στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης για το Δήμο Ερμιονίδας, τώρα είναι επιβεβλημένο από τις υφιστάμενες συνθήκες.

Εμείς τολμάμε και λέμε την αλήθεια, κάποια στιγμή θα την αποδεχτούν οι περισσότεροι.

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ