Το Πόρτο Χέλι στους 5 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς πολυτελούς εξοχικής κατοικίας

Τη στιγμή που η κατασκευαστική δραστηριότητα στη χώρα βρίσκεται στο ρελαντί, φαίνεται πως τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε γνωστά ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης τόσο για Έλληνες, όσο και για ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της Algean Property, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, η οποίες όχι μόνο διατηρούν την δυναμική τους σε σχέση με τη ζήτηση, αλλά και σε αυτές που κατάφεραν να την ενισχύσουν κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ το 2022 αναμένεται περισσότερο ενισχυμένο.
Πώς όμως, διαμορφώνονται οι επιδόσεις σε 14 κορυφαίους προορισμούς πολυτελούς εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα;
Σύμφωνα, πάντα, με την έρευνα, στις πέντε πρώτες θέσεις της κατάταξης με τους 30 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς καταλαμβάνουν η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος και το Πόρτο Χέλι με αποδόσεις 7,4%, 7,1%, 6,3%, και 6% αντίστοιχα.
Μάλιστα, στις συγκεκριμένες πέντε περιοχές, η τιμή πώλησης ανά τ.μ. για κατοικία 250 τ.μ. ανέρχεται σε 7.750 χιλ. ευρώ στο νησί των Ανέμων και διαμορφώνεται σε 4.750 ευρώ, 6.500 ευρώ, 4.000 ευρώ και 4.500 ευρώ στην Πάρο, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο και το Πόρτο Χέλι.
Ειδική μνεία γίνεται, σύμφωνα με την έρευνα, στην Πάρο, όπου οι αποδόσεις για τους πιθανούς επενδυτές έχουν αυξηθεί (7,1%), συγκριτικά με το 2019. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των τιμών έχει ξεπεράσει αυτόν των τιμών πώλησης, γεγονός που επιτρέπει στο νησί να περιορίσει το χάσμα του με την Μύκονο.
Στη Σαντορίνη οι τιμές πώλησης και τα μισθώματα ενισχύθηκαν ελαφρώς, συγκριτικά με το 2019, αλλά οι επιδόσεις της αγοράς πολυτελούς εξοχικής κατοικίας παρέμειναν ίδιες, συγκριτικά με το 2019. Αντίστοιχη εικόνα εμφανίζει και η Σκιάθος, ενώ στο Πόρτο Χέλι οι αποδόσεις ενισχύθηκαν, σε σχέση με το 2019 (5,1%) λόγω της ελαφράς ανόδου των τιμών πώλησης.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ