Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» κυκλοφόρησε με αέρα από Σπέτσες

Το γνωστό μυθιστόρημα της Έλενας Φερράντε μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

γράφει η Μάγκυ Παπαχρήστου

Η γνωστή Ιταλίδα συγγραφέας Έλενα Φερράντε (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο κάποιου μυστηριώδους μυθιστοριογράφου ο οποίος ή η οποία έχει καταφέρει να κρατήσει κρυφή την αληθινή του/της ταυτότητα) είχε προλάβει να κυκλοφορήσει αλλά 4 μυθιστορήματα πριν τη γνωστή Τετραλογία της Νάπολης, τη σειρά βιβλίων που την έκαναν διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανάμεσα τους και η «Χαμένη Κόρη» που βγήκε για πρώτη φορά στα ιταλικά βιβλιοπωλεία το 2006, αλλά δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά παρά πριν από ενάμιση περίπου χρόνο.

Το βιβλίο εστιάζει στη ζωή μίας ακαδημαϊκού της Λήδας, η οποία μετά το διαζύγιο της έχει αφοσιωθεί πλήρως στις κόρες της και τη δουλειά της.  Όταν όµως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθε ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Nότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες µέρες, η συνάντηση µε τα µέλη µιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια µνήµες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της

Η λογοτεχνική ιστορία της Φερράνε έγινε, λοιπό, ταινία με τη σκηνοθετική ματιά της  Μάγκι Τζίλενχαλ (γνώστη από τα «Παρίσι σ’ αγαπώ» και «Σκοτεινός Ιππότης»), η οποία προσπαθούσε για καιρό να πάρει τα δικαιώματα. Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά στην οθόνη μέσα από τη συχνότητα του Netflix στα τέλη του ερχόμενου Δεκέμβρη,

Το πρώτο τρέιλερ του ήδη πολυσυζητημένου και πολυαναμένου φιλμ που έχει για πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν μόλις κυκλοφόρησε και έχει γεύση από Ελλάδα και άρωμα Σπετσών. 

Δείτε το πρώτο τρέιλερ:

Κεντρική φωτογραφία: ΥοuTube

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ