Τα καλοκαίρια της Μελίνας στις Σπέτσες: Το ασπρόμαυρο κλικ με εμπριμέ μπικίνι

Οι Σπέτσες αποτελούσαν αγαπημένο προορισμό για την Μελίνα καθώς το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού φιλοξενούσε την παραθεριστική κατοικία της οικογένεια Μερκούρη. Τα περισσότερα καλοκαίρια της παιδικής αλλά και εφηβικής της ηλικίας τα πέρασε ξέγνοιαστη δίπλα σε αγαπημένα της πρόσωπα, δημιουργώντας μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες θα την συνόδευαν σε όλη της την ζωή. Η Ελληνίδα “Θεά”, ωστόσο, γυρνούσε ξανά και ξανά ως ενήλικη στον αρχοντικό τόπο της Μπουμπουλίνας, συντροφιά με επιφανείς προσωπικότητες της εποχής. Από εφοπλιστές με πολυτελή γιοτ, μέχρι μουσικά ταλέντα και καλλιτέχνες, σταρ του Χόλιγουντ και νομπελίστες, οι καλοκαιρινές παρέες που προσκαλούσε η Μελίνα στο νησί δεν πέρασαν ποτέ απαρατήρητες.
Όπως, άλλωστε, ανέφερε χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία της, οι Σπέτσες είχαν σημαδέψει την ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και για έναν ακόμα προσωπικό λόγο: υπήρξαν το μέρος όπου γνώρισε για πρώτη φορά την Γκρέτα Γκάρμπο – την αινιγματική σταρ από την Σουηδία που κυρίευσε το Χόλιγουντ. “Είναι η υπέρτατη ομορφιά, η υπέρτατη καλλιτέχνις, η υπέρτατη μάγισσα, η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο” σημείωνε η Μελίνα, απόλυτα γοητευμένη από την γνωριμία τους. “Φορούσε μαύρα γυαλιά. Βρήκα κάπου το θάρρος να της ζητήσω να μ’ αφήσει να δω τα μάτια της. (…) Έφερε τα χέρια της στα γυαλιά της και τα σήκωσε αργά και τα όμορφα μάτια μού χαμογέλασαν” περιγράφει σε άλλο σημείο.

Η μεγάλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της με τον Ζιλ Ντασέν το 1966 και το νιόπαντρο ζευγάρι θα βρεθεί στις Σπέτσες για να διασκεδάσει με την οικογένεια Μερκούρη αλλά και μερικούς ακόμα καλούς φίλους. Σε εκείνο το καλοκαίρι γύρισε τον χρόνο πίσω ο ρετρό λογαριασμός του Instagram “VintageGreece” δημοσιεύοντας ένα ασπρόμαυρο κλικ, με πρωταγωνιστές την Μελίνα να χορεύει ανέμελη και άκρως καλοκαιρινή δίπλα στον Τάκη Δουφεξή, σε ταβέρνα της Ζωγεριά Σπετσών. Φορώντας ένα εμπριμέ στράπλες μπικίνι και ένα λευκό παρεό, μοιράζει χαμόγελα στους θαμώνες, οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν το γλέντι που στήθηκε μπροστά τους.
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ