Στην Ύδρα θα διεξαχθεί το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

Από 11 έως 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, που οργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά και φέτος εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και φέρει τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης».

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον ομογενών και ξένων φοιτητών ελληνικής γλώσσας.

Σε αυτό το πλαίσιο, την υποστήριξη, αλλά και τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, η ΓΓ σκοπεύει να εντάξει τη συμμετοχή της στην οργάνωση του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στον νέο κύκλο του παραδοσιακού προγράμματος φιλοξενιών, η επανεκκίνηση του οποίου αναμένεται μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης εξήρε τον θεσμό του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και τους έμψυχους συντελεστές του, ιδιαίτερα την ιδρύτρια και ακαδημαϊκή διευθύντρια του Νικολέττα Τσιτσανούδη- Μαλλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και τους φορείς που συνεργάζονται στο φετινό πρόγραμμα, τη λέκτορα του Πανεπιστημίου Macquarie, Patricia Koromvokis, τoν λέκτορα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης Νικόλας Πρεβελάκη και τον δήμαρχο της Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης.
Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες (πάντα υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο οργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φέτος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie (Σίδνεϊ), και του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ