Πόρτο Χέλι: Ο Βούλγαρος καναλάρχης που αγόρασε τη βίλα του τέως βασιλιά (εικόνες)

Βούλγαρος επιχειρηματίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι, ο οποίος έδωσε πάνω από 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ανάκτορο με τις αραβικές αρχιτεκτονικές επιρροές και τη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.
του Θάνου Μακρογαμβράκη
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ο ισχυρός επιχειρηματίας δεν είναι άλλος από τον 68χρονο σήμερα Βούλγαρο Σπας Ρούσεφ, ο οποίος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της ΝΑ Ευρώπης και πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια και γραφεία στο Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του.
 
DSC_9501
H πολυτελής βίλα του τέως βασιλιά βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία στο Πόρτο Χέλι. Με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα και 12 κρεβατοκάμαρες, είναι ένα σπάνιο ακίνητο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Η εταιρεία από τον Αύγουστο του 2021, μετά από ένα σκληρό διαπραγματευτικό deal του προέδρου της για πολλά εκατομμύρια ευρώ, κατάφερε να βάλει κάτω από την ομπρέλα των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και τη συνδρομητική τηλεόραση Bulsatcom, η οποία εκπέμπει πάνω από 240 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων 230 HD μέσω των πλατφορμών DTH και IPTV2.0. Η απόφαση του Ρούσεφ να επενδύσει στο Πόρτο Χέλι αγοράζοντας το παλάτι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Αγιο Αιμιλιανό μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αρκεί μια ματιά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για να καταλάβει κάποιος την αγάπη που τρέφει για το συγκεκριμένο ακρωτήρι της Αργολίδας, το οποίο επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία καλοκαίρια.

Οι φιλικές σχέσεις με τα παιδιά του τέως

Ο ίδιος μάλιστα εδώ και χρόνια διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του τέως βασιλιά και πιο συγκεκριμένα με τους δύο μεγάλους γιους του Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο. Ο Παύλος μάλιστα είχε παραβρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στα γενέθλια της αγαπημένης συζύγου του Ρούσεφ, Ντιλιάνα, στο διάσημο «Loulou’s» του Λονδίνου. Ολοι μαζί έχουν απολαύσει και πολλά ελληνικά καλοκαίρια με εκδρομές στις Σπέτσες και την Υδρα, μέχρι τη στιγμή που ο 68χρονος επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει τον δικό του επίγειο παράδεισο στην Ελλάδα.
Ετσι, μετά από συζήτηση των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας πάρθηκε η απόφαση το σπίτι που αγοράστηκε από τον Κωνσταντίνο το 2014 αντί 5 εκατ. ευρώ από τον Λιβανέζο Μαρκ Σούρσοκ, εξαιτίας των δυσκολιών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την υγεία του, να πουληθεί, αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να είναι σε θέση να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις τους.
GettyImages-141258688
Ο Σπας Ρούσεφ με την αγαπημένη του σύζυγο Ντιλιάναn (Getty images / Ideal images)

Τη συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή φημολογείται ότι ανέλαβε να φέρει εις πέρας μεγάλο λογιστικό γραφείο του Κολωνακίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως στον τέως βασιλιά να προχωρήσει την πώληση. Ετσι, εδώ και λίγο διάστημα το πολυτελές οίκημα με την πριβέ παραλία, την 30μετρη πισίνα, τις 12 κρεβατοκάμαρες, τα σιντριβάνια και τα πλακάκια απευθείας αγορασμένα από το Μαρόκο έχει αλλάξει χέρια, καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν στο 100% των απαιτήσεών τους. Αυτές τις ημέρες ο νέος ιδιοκτήτης έχει βάλει μπροστά και τις εργασίες για τις πρώτες αλλαγές που επιθυμεί να κάνει, κυρίως, στους εσωτερικούς χώρους.
f1
f2s

Ολη την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρούσεφ βρισκόταν στον Αγιο Αιμιλιανό για τις τελευταίες λεπτομέρειες της μικρής ανακαίνισης, καθώς και της διακόσμησης της βίλας. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν η τοποθέτηση των έργων τέχνης από την προσωπική του συλλογή στα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του είναι παθιασμένοι συλλέκτες βιβλίων και έργων σύγχρονης τέχνης. Συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια δείχνουν την προτίμησή τους σε πολλούς νέους καλλιτέχνες, ενώ διοργανώνουν για εκείνους, κυρίως στο Λονδίνο, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
f60_278282116_276146964718862_4048023782003736662_n

Ο Ρούσεφ θεωρείται και ένας από τους διάσημους θαμώνες του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, όπως έχει δηλώσει, το πάθος του είναι να δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή από τις πρώτες εκδόσεις των βιβλίων των βραβευθέντων με Νόμπελ. Το σπίτι μπορεί μέχρι ώρας να μην έχει γίνει γνωστό αν ο 68χρονος επιχειρηματίας το είχε επισκεφτεί και ως καλεσμένος της τέως βασιλικής οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως τον ενθουσίασε από την πρώτη κιόλας ματιά με την ανατολίτικη φιλοσοφία που είναι χτισμένο από τον Λιβανέζο πρώτο ιδιοκτήτη του, σε συνδυασμό με τα φίνα και σπάνια οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του. Η πολυτέλεια είναι διάχυτη σε όλους τους χώρους της βίλας, είτε αυτοί προορίζονται για τα μέλη της οικογένειας, είτε για τους καλεσμένους και το προσωπικό.
278311918_1212373112903875_3577716800204800204_n
Το τέως βασιλικό ζεύγος ποζάρει στο εσωτερικό της βίλας που είναι διακοσμημένη με γούστο

Οι περισσότεροι από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού είχαν γίνει ευρέως γνωστοί όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δέχτηκε να φωτογραφηθεί για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη γέννησή του στο πλευρό της συζύγου του Αννας-Μαρίας. Η φωτογράφηση είχε πραγματοποιηθεί σε πολλά σημεία της βίλας, με το ζευγάρι να ποζάρει γεμάτο ευτυχία. Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε η 30μετρη πισίνα στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και το πορτρέτο υψηλής αισθητικής με την υπογραφή του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Lars Physant στο κεντρικό σαλόνι.

Ο σπουδαίος πορτρετίστας είχε δεχτεί την πρόταση της βασίλισσας της Δανίας, Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας-Μαρίας, να ζωγραφίσει το ζευγάρι σε ένα έργο που φέρει τον τίτλο «Den dobbelte Odysse. Vindens lofte» («Η διπλή Οδύσσεια. Η υπόσχεση του ανέμου»). Για τις ανάγκες του πίνακα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος φόρεσε την αγαπημένη του γραβάτα με μοτίβο το «ελληνικό μάτι», ένα προσωπικό δώρο από τον γιο του Παύλο. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης χρειάστηκε περισσότερες από δύο ημέρες για να ζωγραφίσει τα συνολικά 366 μάτια της γραβάτας! Συμβολική είναι και η χρυσή καρφίτσα που φοράει στο πέτο της ζακέτας της η Αννα-Μαρία σε σχέδιο κλάδου ελιάς.
150228671_266825261700007_2179236235456559996_n
Εκτός από τις θάλασσες, ο Βούλγαρος επιχειρηματίας αγαπά και τα χιονισμένα βουνά

Πίσω, στον πίνακα, είναι η θέα που βλέπει το ζευγάρι από τον κήπο του στο Πόρτο Χέλι. Την ίδια θέα που θα απολαμβάνει από δω και στο εξής ο νέος ιδιοκτήτης της, ο οποίος προτού πάρει την απόφαση να αποκτήσει το δικό του ησυχαστήριο, είχε επισκεφτεί αρκετά σημεία της χώρας μας. Μάλιστα στη Μύκονο το 2017 είχε νοικιάσει μια βίλα για 250.000 ευρώ. Η οικογένεια Ρούσεφ διαθέτει επίσης και ένα πολυτελέστατο εξοχικό στο εξωτικό νησί Μιστίκ στην Καραϊβική, που θεωρείται το τέταρτο μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Γρεναδίνων νήσων.

Επαγγελματική πορεία

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη της βίλας του τέως βασιλιά από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Σπας Ρούσεφ γεννήθηκε στη Σόφια στις 4 Ιουνίου του 1954 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου VIF, που έχει έδρα στη γειτονική χώρα. Επαγγελματικά άρχισε να δραστηριοποιείται από μικρή ηλικία και σε διάφορα πόστα, με πρώτη δουλειά αυτή του παιδαγωγού σε οικοτροφείο του χωριού Γκαλαμπνίκ της πόλης Ραντομίρ. Η ανατροπή του κομουνιστικού καθεστώτος της Βουλγαρίας στις 10 Νοεμβρίου του 1989 θα τον βρει να εργάζεται ως οδηγός του Στόγιαν Μαρκόφ, που την περίοδο εκείνη ήταν ένα από τα ισχυρά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η αλλαγή του καθεστώτος θα θεωρηθεί σταθμός για τη μετέπειτα πορεία του 35χρονου τότε Ρούσεφ, καθώς θα βρεθεί με πρόταση του βουλευτή του φιλελεύθερου κόμματος Πέτκο Σιμεόνοφ το 1992 σε σημαντική θέση ως αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Βοήθειας (Foreign Aid Agency). Εξαιτίας της θέσης του κάποιοι θα προσπαθήσουν, χωρίς αποδείξεις, να τον αναμείξουν σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, με αποτέλεσμα το 1993 να πάρει την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση του τότε πρεσβευτή Ιβάν Στάντσοβ.
ακρη_ακρη_ειναι_ο_Παυλος
Ο γιος του τέως βασιλιά Παύλος είχε παραβρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στα γενέθλια της συζύγου του Ρούσεφ, στο διάσημο «Loulou’s» του Λονδίνου

Από τότε ο Ρούσεφ και η σύζυγός του ζουν μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα, με πολλές από τις επιχειρηματικές τους υποχρεώσεις να τους θέλουν να ταξιδεύουν αρκετά συχνά στην πατρίδα τους. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του NMSS (Εθνικό Κίνημα Συμεών Β’), ο Ρούσεφ μαζί με τον φίλο του Λιούμπομιρ Μίντσελ ίδρυσαν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telelink, η οποία ασχολούνταν με την κατασκευή δικτύων. Η πρώτη μεγάλη δουλειά που ανέλαβαν ήταν η κατασκευή από την αρχή του δικτύου της δεύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία.

Το 2012 θα αγοράσει το «Radisson Blue Hotel» στο κέντρο της Σόφιας και το 2013 το «Hilton» της πρωτεύουσας αντί 24 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο ο επιχειρηματίας θα ξεκινήσει να συμβουλεύει κορυφαίες εταιρείες για την είσοδό τους στη βουλγαρική αγορά, όπως την αμερικανική Motorola, την ελβετική Electrowatt και την ελληνική Intralot. Το 2015, ως πρόεδρος της Viva Telecom και σε συνεργασία με τη ρωσική τράπεζα VTB θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την αγορά της βουλγαρικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivacom για 330 εκατ. ευρώ.

Από την πώληση ο Ρούσεφ θα εξασφαλίσει το 46% της βουλγαρικής εταιρείας, η VTB θα αναλάβει το 20% μείον μία μετοχή, η Delta Capital (που ελέγχονταν από τους διαχειριστές του βουλγαρικού τμήματος της VTB Capital) το 19%, ενώ το υπόλοιπο είναι το ποσοστό που κατείχαν πρώην πιστωτές της Vivacom.
130913181_1913761102121268_5572414059706436185_n
Ως πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria, στόχευε για μεγάλο διάστημα τη συνδρομητική τηλεόραση Bulsatcom, την οποία και απέκτησε τον Αύγουστο του 2021 – Το 2016 ο επιχειρηματίας ανακοινώθηκε επίσημα και ως ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Levski PFC

Ολα αυτά μέχρι τα τέλη του 2019, όταν ο Ρούσεφ πήρε την απόφαση μαζί με τη ρωσική τράπεζα να πουλήσουν την εταιρεία τέσσερις φορές ακριβότερα απ’ ό,τι την αγόρασαν, στη United Group. Ως πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria στόχευε για μεγάλο διάστημα τη συνδρομητική τηλεόραση Bulsatcom, την οποία και απέκτησε τελικά τον Αύγουστο του 2021. Οι όροι της συμφωνίας, όπως και το οικονομικό της σκέλος, μέχρι και σήμερα παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον 68χρονο επιχειρηματία, σκοπός της εξαγοράς είναι η Viva Corporate Bulgaria να υποστηρίξει «την ανοδική πορεία ανάπτυξης της εταιρείας, διατηρώντας παράλληλα την επιτυχημένη φόρμουλα για να παραμείνει ο πελάτης στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού». Μεταξύ άλλων υποχρεώσεων του το 2016 ο επιχειρηματίας ανακοινώθηκε επίσημα και ως ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Levski PFC, εξαγοράζοντας τις μετοχές και των τριών μέχρι τότε διοικούντων Ιβο Τόνεφ, Αλεξάνταρ Ανγκέλοφ και Νικολάι Ιβάνοφ. Μετά από διαφωνίες θα αποχωρήσει από τη διοίκηση, συνεχίζοντας όμως να προσφέρει ενεργά την οικονομική του βοήθεια στην ομάδα.
f50_στιν_φολια_του_ΚΟΚΟΥ_097

Ο θάνατος του πρωτότοκου γιου του

Εκτός όμως από πετυχημένες κινήσεις που τον καθιέρωσαν επαγγελματικά και οικονομικά ως έναν από τους πιο ισχυρούς Βούλγαρους επιχειρηματίες του κόσμου, ο Σπας Ρούσεφ έχει βιώσει και μια τραγική οικογενειακή ιστορία που εξακολουθεί να πονά τόσο εκείνον όσο και τη σύζυγό του Ντιλιάνα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, ήταν τη δεκαετία του 1990 όταν το ζευγάρι μαζί με τον 4χρονο τότε γιο τους Μίτκο ζούσαν σε ένα πολυώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα της χώρας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το παιδί ξέφυγε από το βλέμμα της μητέρας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους που βρισκόταν στον 10ο όροφο. Χωρίς μέχρι σήμερα κανένας να μπορεί με σιγουριά να περιγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του, ο Μίτκο έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του και να βυθίσει τους γονείς του για πάντα στο πένθος. Οσοι ήταν εκείνο το διάστημα κοντά τους έκαναν λόγο για δύο απελπισμένους γονείς που δεν μπορούσαν από τον πόνο να πάρουν ανάσα.
f70_278311918_1212373112903875_3577716800204800204_n
Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία με φόντο την εντυπωσιακή βίλα στο Πόρτο Χέλι
f40_132496104_386862159046016_2121544416692330134_n
Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία µε την κόρη τους Θεοδώρα µπροστά από την πισίνα της βίλας

Η ζωή όμως συνεχίζεται, γι’ αυτό και Ρούσεφ πήρε την απόφαση λίγο διάστημα μετά την ταφή του παιδιού τους να μετακομίσουν με την Ντιλιάνα στο Λονδίνο. Στη νέα αυτή κατάσταση που βιώνουν στοιχειώνονται από τη θλίψη, καταβάλλοντας συνεχώς προσπάθειες να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα της ζωής τους. Ακολουθώντας το παράδειγμα του συζύγου της, που έχει ξεκινήσει την πετυχημένη του πορεία, η Ντιλιάνα λίγο διάστημα αργότερα, αν και παθιασμένη με τη νέα καθημερινότητά της, μένει έγκυος και φέρνει στον κόσμο τον Εβγκένι και την Κρίστα.

Αυτά τα δύο παιδιά είναι που κατάφεραν τελικά να απαλύνουν τη θλίψη του Ρούσεφ και της Ντιλιάνα, οι οποίοι έως και σήμερα δεν έχουν ξεχάσει στιγμή τον μικρό Μίτκο. Η μοίρα και η επιμονή του Βούλγαρου επιχειρηματία για επαγγελματική καταξίωση θα τους οδηγήσουν και πάλι στη Βουλγαρία, όπου αγοράζουν ένα καινούριο σπίτι στη Σόφια, κοντά στην Οπερα, αλλά και το ξενοδοχείο «Radisson Blu». Την εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου ανέθεσε η Ντιλιάνα στο-ν παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Φράνσις Σουλτάνα, με τον οποίο το ζευγάρι διατηρεί φιλικές σχέσεις.
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ