Προχωρεί προς υλοποίηση το έργο στην Κόστα Πορτοχελίου

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των έργων προστασίας διάβρωσης της ακτογραμμής, στην παραλία της Κόστας Πορτοχελίου, του Δήμου Ερμιονίδας…

…από την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου 

Το υπό μελέτη έργο τοποθετείται περίπου 9 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Κρανιδίου και περίπου 2,5 χλμ. νοτιοανατολικά του οικισμού Πορτοχέλι, εντός του όρμου Κόστα.

Σκοπός του έργου είναι αφενός η αντιμετώπιση των καταγεγραμμένων προβλημάτων διάβρωσης κατά μήκος της ακτογραμμής στην Κόστα και αφετέρου η αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο χώρο και η απόδοση του παράκτιου μετώπου προς χρήση στο κοινό.

Το μήκος εφαρμογής του υπό μελέτη έργου αντιστοιχεί σε 74 μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή βαθμιδωτού μετώπου από έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα κατά μήκος της ακτογραμμής και, παράλληλα, την απομάκρυνση των υφιστάμενων κατεστραμμένων κατασκευών εξοπλισμένου σκυροδέματος.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ