Πάτρα: Εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου για τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», η σφυρήλατος συμβολή της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στον αγώνα του 1821,

ήταν το θέμα που με γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε η κα Βίβιαν Φαρμάκη, Dr φιλολογίας, πτ. Αρχαιολογίας-ιστορίας, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ στο συνυφασμένο πλέον με τις δράσεις του Ομίλου μας, ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.

Αφορμή της εκδήλωσης το εντυπωσιακό  ξύλινο αντίγραφο του πλοίου, με διαστάσεις 2,20 μ. μήκος, 1,65 μ. ύψος και 0,60 μ. πλάτος, που με εκπληκτική υπομονή και μεράκι φιλοτέχνησε ο συμπολίτης μας ιατρός ΩΡΛ Κωνσταντίνος Κηπουργός. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε η κατάμεστη αίθουσα (με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων), τα αποκαλυπτήρια του έργου από τον δημιουργό του. Στο πνεύμα του απελευθερωτικού αγώνα μας μετέφερε συναισθηματικά και η ταλαντούχος Σοφία Παπαδοπούλου, η οποία διάβασε ιστορικά αποσπάσματα και προκάλεσε δέος στο ακροατήριο, μιμούμενη τη βροντερή φωνή της Μπουμπουλίνας, όταν ενθάρρυνε το πλήρωμα να μην φοβούνται να ριχτούν στη μάχη για την ελευθερία!

Άξια συντονίστρια στο πάνελ η γνωστή δημοσιογράφος Γωγώ Καραλή, η οποία μετέφερε χαιρετισμούς από τον κ. Παύλο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, πρόεδρο Μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, την Αντιδήμαρχο Σπετσών και τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, οι οποίοι μας καλούν για μια επανάληψη της παρουσίασης στις Σπέτσες, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης άναψαν τα κινητά με φωτογραφήσεις πέριξ του εντυπωσιακού έργου, ενώ όλοι οι συντελεστές δέχονταν συγχαρητήρια, ιδιαίτερα ο κ. Κηπουργός, από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και εκλεκτούς συναδέλφους του.

Ευχή όλων να κρατήσουμε ως μήνυμα τη σημασία της ενότητας που πρέπει να έχουμε ως λαός σήμερα, ώστε να διατηρήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και να βαδίσουμε ειρηνικά σε νέα μονοπάτια προόδου και ανάπτυξης σε μία δύσκολη πάλι γεωστρατηγική συγκυρία.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ