Ο Μίλτος Καμπουρίδης «θεμελιώνει» τη στρατηγική επένδυση των 400 εκατ. στην Ερμιονίδα

Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση των 24 εκατομμυρίων – Κλειδώνει η χρηματοδότηση – Μετατίθεται η αποεπένδυση

Τα «θεμέλια» της πρώτης φάσης του Kilada Hills, στρατηγική επένδυση των 420 εκατ. ευρώ της εισηγμένης στο Λονδίνο Dolphin Capital, βάζει το πράσινο φως που άναψε για την υπαγωγή του γηπέδου γκολφ στον αναπτυξιακό νόμο.
Προ ημερών, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε το πρώτο «ναι» στο επιμέρους έργο του Kilada Hills, το οποίο άλλωστε έχει ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, ώστε να προχωρήσει με fast track διαδικασίες αδειοδότησης. Το έργο αφορά στη δημιουργία γηπέδου γκολφ, δυναμικότητας 18 οπών, το οποίο έχει προϋπολογισμό 19 εκατομμυρίων και θα ενισχυθεί με 6 εκατ. ευρώ. Το γκολφ αποτελεί επένδυση της Mindcompass Overseas, εταιρείας συνδεδεμένης με τη Dolphin Capital, συμφερόντων του Μίλτου Καμπουρίδη.
Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση των 24 εκατομμυρίων
Η εκκίνηση των έργων στο γκολφ σε έκταση 870 στρεμμάτων σηματοδοτεί στην ουσία και την έναρξη της πρώτης φάσης της επένδυσης. Η αρχή γίνεται με επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την ανάπτυξη του γηπέδου γκολφ, που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, τη λέσχη golf που αποτελεί ένα country club, και τις υποδομές για τις 90 πολυτελείς βίλες στη δυτική πλευρά του ακινήτου. Το γήπεδο γκολφ προδιαγραφών αγώνων, θα περιλαμβάνει και χώρο εξάσκησης, ενώ τη λειτουργία έχει αναλάβει η Arcis Golf, η οποία έχει υπό διαχείριση σήμερα 65 γήπεδα σε όλη την Αμερική.
Μάλιστα, προ ημερών ξεκίνησε η φύτευση δύο οπών του γηπέδου γκολφ που θα διαθέτει και λίμνη, ενώ, αρχαιολογικών ευρημάτων επιτρεπόντων, η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023. Στις λεπτομέρειες, η λέσχη γκολφ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεντρικούς χώρους υποδοχής, εξειδικευμένο κατάστημα ειδών γκολφ, εστιατόρια και μπαρ, γυμναστήριο, πισίνες και παιδικό club, σε μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων.
Μέχρι ώρας έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες σε πάνω από 70% περίπου της έκτασης του έργου. Παράλληλα, τρία χρόνια μετά την ένταξη του Kilada Hills στις στρατηγικές επενδύσεις, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η οδοποιία της πρώτης φάσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως και τα βασικά έργα υποδομής.
Κλειδώνει η χρηματοδότηση – Μετατίθεται η αποεπένδυση
Αυτή η κρατική επιχορήγηση έρχεται να καλύψει πλήρως τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, σε συνδυασμό με τη συμφωνία με τη Grivalia – που αφορά στην απόκτηση 24 οικοπέδων από έναντι 10 εκατ. ευρώ – και την είσοδο δεύτερου διεθνούς επενδυτή με 12 εκατ. ευρώ στο project. Εντός του 2021 έγιναν επίσης πραγματικότητα δύο συμφωνίες κι ένα προσύμφωνο για την πώληση οικοπέδων, όπου θα αναπτυχθούν οι κατοικίες.
Πάντως, στόχος της εισηγμένης στον δείκτη ΑΙΜ είναι η πώληση του θερέτρου να πάει «στην παράταση», παρόλο που αρχικός στόχος ήταν τα deals στο Πόρτο Χέλι αλλά και στη Τζια (όπου αναπτύσσει το One&Only Kea) να ξεκινήσουν το 2023. Ωστόσο, η Dolphin Capital έκρινε πως ο βέλτιστος χρόνος για την πώληση της συμμετοχής στο project της Ερμιονίδας θα είναι μετά την ολοκλήρωση και το άνοιγμα της πρώτης φάσης. Επίσης, υπόψην έλαβε η εταιρεία και το κόστος κατασκευής θα έχει σταθεροποιηθεί μέχρι τότε και θα έχουν μεταβιβαστεί αρκετές παραθεριστικές κατοικίες στο Kilada Hills. Εφόσον «δεν υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ρευστότητας», Dolphin Capital επιδιώκει να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους από αυτές τις επενδύσεις, στο ενδιάμεσο, χάρη και στην άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα.
Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο. Το συγκρότημα αναπτύσσεται στο νότιο τμήμα της έκτασης.
Συνολικά, το έργο καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα δεκαετίας. Ο μέσος συντελεστής δόμησης ανέρχεται σε 10%, ενώ 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου. Στην έκταση θα αναπτυχθούν 230 κατοικίες γκολφ, στην περιοχή γύρω από το γήπεδο, με παροχές που θα διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση των ιδιοκτητών τους στο γήπεδο, περίπου 90 βίλες, που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο και -16 επαύλεις, έκτασης 35.000 τ.μ..

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ