Ξεκινάει ο βιολογικός καθαρισμός στην Ύδρα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται με χρηματοδότηση και ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ένα σημαντικό έργο για την Ύδρα. Πρόκειται για την κατασκευή, του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων του οικισμού της Ύδρας το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους και είναι προϋπολογισμού 9.964.350,00 ευρώ.
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται πως: «Η έναρξη κατασκευής του ξεκινάει άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, του δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλη, και υπηρεσιακών στελεχών.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων του οικισμού της Ύδρας. Με το αναπτυξιακό αυτό έργο βελτιώνονται ποιοτικά οι συνθήκες ζωής, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των τουριστών».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ