ΝΑΥΠΛΙΟ: Εργαζόμενη έκανε μήνυση για bullying στον Πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ: «Άντε γ@@…μ@λ@κ***ένη …και θα δεις!!!»

Καμία απάντηση από τον Δήμο Ναυπλιέων. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος σκοπεύει να ασχοληθεί με τη σοβαρή καταγγελία και να αναλάβει τις ευθύνες του ή θα την αφήσει να περάσει στα ψιλά;

Σοβαρή καταγγελία για φραστική επίθεση και εξύβριση εργαζομένης, με σύμβαση 8 μηνών στον 1ο Παιδικό Σταθμό της πόλης, η οποία κινήθηκε νομικά.

Αναστάτωση προκαλεί στους εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του δήμου Ναυπλίου, η συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΔΟΚΟΙΠΑΝ) Ιωάννη Μπούνου, που σύμφωνα με τις καταγγελίες αγγίζει τα όρια του bullying.

Τελευταίο θλιβερό περιστατικό η φραστική επίθεση και η εξύβριση εργαζομένης, με σύμβαση 8 μηνών στον 1ο Παιδικό Σταθμό της πόλης, η οποία και κινήθηκε νομικά εναντίον του, ενώ κατήγγειλε τη συμπεριφορά του στην δημοτική Αρχή και το Δ.Σ.

Πρόκειται για μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, η οποία εργάζεται ως γυμνάστρια στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που μπήκε αδικαιολόγητα στο στόχαστρο του προέδρου της ΔΟΚΟΙΠΑΝ, σύμφωνα με την καταγγελία της, που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr.

1_2
2_2
3_2

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η εν λόγω εργαζόμενη, ο κ. Μπούνος της επιτέθηκε φραστικά εναντίον της, προσβάλλοντάς την βάναυσα, εκφοβίζοντάς την μ’ άσκηση σωματικής βίας, και απειλώντας την με απομάκρυνση από τη θέση της. Όλα αυτά, χωρίς κινούμενος στους χώρους του 1ου Παιδικού Σταθμού Ναυπλίου, χωρίς ο πρόεδρος της ΔΟΚΟΙΠΑΝ, να φοράει την προβλεπόμενη μάσκα, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς του ΕΟΔΥ, εξαιτίας της πανδημίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του προέδρου του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου, η καταγγέλλουσα παρουσιάζει λεπτομέρειες του περιστατικού και της απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκε. Η ίδια αναφέρει συγκεκριμένα για όσα συνέβησαν το πρωί της 26/2/2021 στον 1ου Παιδικό Σταθμό Ναυπλίου, στη διάρκεια διενέργειας τεστ για Covid-19 στο προσωπικό.

«Περί ώρα 10:15 της 26-02-2021 και έχοντας η ίδια υποβληθεί στο τεστ-COVID ευρισκόμουν εντός του προαυλίου, του παιδικού σταθμού, καθήμενη σε ένα καρεκλάκι, καθώς αισθάνθηκα ζαλάδα και περίμενα να τελειώσουν οι διαδικασίες του τεστ-COVID και στους λοιπούς υπαλλήλους και λοιπό προσωπικό του προαναφερόμενου παιδικού σταθμού.

Εκείνη την ώρα ούσα εντός του προαυλίου, όπου βρίσκονταν και άλλα άτομα του προσωπικού του παιδικού σταθμού, βγήκε επίσης στο προαύλιο ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.ΠΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων (Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στον οποίο υπάγεται ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ναυπλίου, όπου και εργάζομαι) ο κ. Ιωάννης Μπούνος, ο εγκαλούμενος, ο οποίος βρισκόταν εκεί με την ανωτέρω ιδιότητά του ως Πρόεδρος, με κατεβασμένη την μάσκα του στο λαιμό, μη φορώντας την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του, όπως υποχρεούται και απευθυνόμενος σε εμάς τους εργαζόμενους, είπε επί λέξει “Σηκωθείτε όλοι για να σας μιλήσω”, έχοντας την μάσκα του κατεβασμένη και μη φορώντας την στο πρόσωπο ως απαιτείται και ορίζεται.

Εγώ δεν σηκώθηκα από το καρεκλάκι, όπου ήμουν καθισμένη λόγω της αδιαθεσίας και της ζαλάδας, που αισθανόμουν. Τότε ο εγκαλούμενος απευθύνθηκε σε εμένα λέγοντάς μου δια ερωτήσεως επιτακτικά επί λέξει και στον ενικό “Εσύ γιατί δεν σηκώνεσαι;” Του απάντησα επί λέξει “δεν σηκώνομαι κ. Μπούνο, διότι δεν αισθάνομαι καλά, νιώθω ζαλάδα και αδιαθεσία”.

Με ρώτησε αμέσως ο εγκαλούμενος επί λέξει “Είσαι οκταμηνίτισα;”. Του απάντησα επί λέξει “Είμαι Πτυχιούχος Γυμνάστρια τοποθετημένη στον 1ο Παιδικό Σταθμό Ναυπλίου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας”. Ο εγκαλούμενος μου ανταπάντησε απρόκλητα μη φορώντας την μάσκα στο πρόσωπό του και με ύφος απειλητικό και έντονο επί λέξει “Και εγώ σου λέω ότι ΔΕΝ θα είσαι για πολύ εδώ !!!”, εκφοβίζοντάς με επί της ουσίας, ότι θα χάσω την δουλειά μου από ενέργειες αυτού. Εγώ του είπα επί λέξει “Ως πτυχιούχος ΑΕΙ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος έχω τοποθετηθεί εδώ με την αξία μου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να επιτρέπεται να με απειλεί ουδείς στον χώρο της εργασίας μου και να με εκφοβίζει”.

Στην συνέχεια μας ενημέρωσε, χωρίς ο ίδιος να φορά την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του, όπως ορίζεται, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοιού και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προσώπου, ότι ο Παιδικός Σταθμός θα μείνει κλειστός για 15 ημέρες και ανέφερε τις διαδικασίες, που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ασφάλεια ημών και των οικογενειών μας, συνεχίζοντας να μην φοράει ο ίδιος την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του.

Αφού τελείωσε ο εγκαλούμενος την ενημέρωσή του προς εμάς, κατευθυνθήκαμε οι εργαζόμενοι από το προαύλιο του παιδικού σταθμού προς τον εσωτερικό χώρο του σταθμού και εγώ κατευθύνθηκα προς την Διευθύντρια του ΔΟΚΟΙΠΑΝ κ.Καλούδη Μαρία εντός του εσωτερικού χώρου του σταθμού, προκειμένου να την ρωτήσω για τα διαδικαστικά θέματα της εργασίας μου, που αφορούσαν εμένα λόγω του γεγονότος, ότι είμαι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Ο εγκαλούμενος βλέποντάς με να ομιλώ με την ανωτέρω Διευθύντρια κατευθύνθηκε προς το μέρος μου, χωρίς να φορά την μάσκα στο πρόσωπό του και μου είπε απρόκλητα και επιτακτικά, φωνάζοντας δυνατά και διατάσσοντας επί λέξει «Εσύ να φύγεις, να φύγεις από εδώ σου είπα !!!» διώχνοντας με από τον χώρο της εργασίας μου. Εγώ του ανταπάντησα επί λέξει ότι «Όταν με πλησιάζετε να φοράτε την μάσκα σας και θα φύγω, όποτε με ενημερώσει η υπεύθυνη κ. Διευθύντρια, για το τι πρέπει να κάνω σύμφωνα με το ειδικό καθεστώς της κοινωφελούς εργασίας στο οποίο είμαι, εάν θα με θέσει σε αναστολή εργασίας λόγω COVID , εάν θα παράσχω τις εργασίες μου σε άλλο τμήμα και τι πρέπει να κάνω».

Ο εγκαλούμενος συνεχίζοντας μου ανταπάντησε απρόκλητα και επί λέξει κατευθυνόμενος εναντίον μου με απειλητικές διαθέσεις σε εξαιρετικά έντονο ύφος και φωνασκώντας έντονα, ώστε να ακούσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενος σε εμένα «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ και να σηκωθείς να φύγεις από εδώ !!!» πλησιάζοντάς με και πάλι απειλητικά και μη φορώντας την μάσκα προστασίας στο πρόσωπό του . Του είπα να φορέσει την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του, γιατί όλοι πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να φοράμε την μάσκα μας και να μην με πλησιάζει, χωρίς την μάσκα στο πρόσωπό του. Ο εγκαλούμενος τότε απευθυνόμενος σε εμένα πάλι απειλητικά και με προφανή σκοπό να προσβάλει την τιμή , την υπόληψη, την προσωπικότητά μου και την αξιοπρέπειά μου με καθύβρισε χυδαιότατα απρόκλητα με τις εξής φράσεις, λέγοντάς μου επί λέξει «άντε γ@@…μαλακισμένη …και θα δεις!!! … φύγε , φύγε…!!!».

Ο εγκαλούμενος λέγοντάς μου «και θα δεις !!!» θέλησε να με εκφοβίσει δημιουργώντας μου ανησυχία και φόβο για την εργασία μου. Και με τις φράσεις του «φύγε , φύγε !!» με εξεδίωκε παράνομα από τον χώρο εργασίας μου. Εγώ του ανταπάντησα επί λέξει «Δεν περίμενα τέτοιου είδους συμπεριφορά , χωρίς κανένα δικαίωμα, απρόκλητα, απευθύνεστε με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους εξυβρίζοντας και απειλώντας τους, δεν είμαστε γίδια!!!». Ο εγκαλούμενος τότε ήρθε πάλι επιθετικά και απειλητικά, χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του προς το μέρος μου, με πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, βάζοντας το πρόσωπό του μπροστά στο δικό μου , έτοιμος να μου επιτεθεί και σωματικά και τότε έβαλα μπροστά το χέρι μου για να τον σταματήσω, φοβούμενη σωματική επίθεσή του εναντίον μου και του είπα να μην με πλησιάζει και όταν μου μιλάει να φοράει στο πρόσωπό του προστατευτική μάσκα και να είναι βρίσκεται τουλάχιστον σε απόσταση δύο (2) μέτρων μακριά μου.

Ο εγκαλούμενος απτόητος συνέχιζε να με εξυβρίζει ουρλιάζοντας «Μαλ@@!!! …άντε γαμ@@!!!…φύγε από εδώ σου είπα!!!…». Και ενώ συνέχιζε να με εξυβρίζει ο εγκαλούμενος ενώπιον του προσωπικού του παιδικού σταθμού, όπου εργάζομαι τότε με πλησίασε ευγενικά η Διευθύντρια του ΔΟΚΟΙΠΑΝ κ. Καλούδη Μαρία λέγοντάς μου επί λέξει «Εύη σε παρακαλώ , έχεις δίκιο , αλλά μην συνεχίσεις να του μιλάς (του Ιωάννη Μπούνου και νυν εγκαλούμενου) , να ηρεμήσουν τα πράγματα». Της είπα ότι καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να μην μιλάω και να κρατήσω την ψυχραιμία μου, αλλά δέχομαι απρόκλητη επίθεση, εξυβρίσεις , προσβολές, απειλές και ψυχολογική βία από τον Πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ εντός του χώρου εργασίας μου, τις οποίες δεν μπορώ ούτε να υποστώ, ούτε να αγνοήσω.

Ο εγκαλούμενος συνέχιζε να με εξυβρίζει φωνάζοντας δυνατά και έντονα λέγοντας στην Διευθύντρια για εμένα « Άστην να πάει να γαμ@@ τη μαλακισμένη, εγώ έχω τη μάνα μου στο νοσοκομείο και ασχολούμαι με μαλακίες» . Του ανταπάντησα ότι και εγώ έχω την μητέρα μου στο σπίτι σε μετεγχειρητικό στάδιο και του είπα ότι θα ενημερώσω τον υπεύθυνο φορέα εργασίας μου για την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεσή του με τις χυδαίες εξυβρίσεις και απειλές που εκτόξευσε εις βάρος εμού και θα απευθυνθώ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς προστασία εμού. Ο εγκαλούμενος μου ανταπάντησε επί λέξει «Να πας να γαμ@@ και να κάνεις ό,τι θέλεις μαλ@@…!!!» ενώπιον του προσωπικού του παιδικού σταθμού, του ιατρού κ. ….. και του βοηθού του, που πραγματοποιούσαν το τεστ COVID . Η κ. Διευθύντρια είχε έλθει κοντά μου και ο εγκαλούμενος απευθυνόμενος σε αυτήν της φώναζε επιτακτικά «Καλούδη, σκάσε και έλα στο γραφείο!!!». Εγώ κατευθύνθηκα προς την έξοδο του Παιδικού Σταθμού , ενώ ο εγκαλούμενος συνέχιζε να εξαπολύει εναντίον μου οχετό ύβρεων»

Εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά, η καταγγέλουσα υπέβαλλε λεπτομερή αναφορά για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της ΔΟΚΟΙΠΑΝ, στον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο και στο Δ.Σ., ζητώντας να προβούν «σε όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου και δέουσες ενέργειες και την επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο πειθαρχικών ποινών».

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση στις σοβαρές επώνυμες καταγγελίες της συγκεκριμένης εργαζομένης, τόσο από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΔΟΚΟΙΠΑΝ), όσο και από τον δήμο Ναυπλίου.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ