Κρανιδιώτης υπεραθλητής τρέχει στη διαδρομή Κρανίδι – Δερβενάκια, τιμώντας το ’21!

Ο ξεχωριστός Κρανιδιώτης υπεραθλητής Σταμάτης Χατζησταύρου, είχε μια καταπληκτική ιδέα, που εξελίχθηκε σε μοναδική πρωτοβουλία, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
 
Την Πέμπτη 25 Μαρτίου θα τρέξει στην διαδρομή Κρανίδι – Δερβενάκια, μια απόσταση 100 χιλιομέτρων. Την κίνησή του αυτή, επέλεξε να την σχολιάσει με ένα κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη:
 
 
“Το ελληνικό γένος αν σώθηκε ως τα σήμερα, αν επέζησε ύστερα από τόσους εχτρούς – εξωτερικούς κι εσωτερικούς, προπάντων εσωτερικούς- ύστερα από τόσους αιώνες κακομοιριά, σκλαβιά και πείνα, το χρωστάει όχι στη λογική – θυμηθείτε τους τρεις εμποράκους που ίδρυσαν τη Φιλική εταιρεία, θυμηθείτε το 21.
 
Το χρωστάει στο θάμα. Στην ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας.
 
Ευλογημένη η σπίθα αυτή, που αψηφάει τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής, κι όταν φτάσει το Γένος στα χείλια του Γκρεμού, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την ψυχή και φέρνει το θάμα”
 
 
🇬🇷 Το εγχείρημα “Κρανίδι – Δερβενάκια 100χλμ Ελευθερίας” αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμή στους ντόπιους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του ’21.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ