Κρανίδι: «ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ» του Γιώργου Ζέρβα & «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ» με το Νικόλα Μπράβο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΡΤΙΚΙ

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, στο πλαίσιο του 9oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα για την πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, «Πλατεία Ονείρων», ενώ θα προηγηθεί μουσικό πρόγραμμα με τον ταλαντούχο ερμηνευτή Νικόλα Μπράβο, με τίτλο «Μουσικές για Πλατείες».
Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης.
Σημείωμα του σκηνοθέτη
Η πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου είναι μοναδικό μνημείο. Πραγματική απόλαυση του χρόνου, “είναι η ιστορία μας, είναι η ιστορία όχι της πλατείας, όχι του Ναυπλίου, είναι η ιστορία της Ελλάδος”.
Άλλαξε πολλές μορφές και ονόματα και δίνει το στίγμα στη σημερινή πόλη. Περιβάλλεται από κτήρια διαφόρων εποχών και πολιτισμών φορτισμένα με μνήμες, οθωμανικά, ενετικά, νεοκλασικά, νεότερα, που διατηρούν μέχρι σήμερα την αισθητική της αρχικής κατασκευής τους.
Η ταινία επιχειρεί ένα ταξίδι σε μύθους, ιστορίες, μνήμες, συναισθήματα, μικρά και μεγάλα γεγονότα, κτίσματα, αισθητικές και ανθρώπους, για τους οποίους η πλατεία αποτελεί τρόπο ζωής.
Έργο της ιστορίας και της κοινωνίας, συλλογικό καθιστικό της πόλης, γενναιόδωρη σκηνή για κάθε κοινωνική, θρησκευτική, πολιτική, ψυχαγωγική δραστηριότητα, φιλόξενη για όλους, ένα είναι το μυστικό της : να βρεις τη θέση και την ώρα που της ταιριάζεις και σου ταιριάζει.
Πάμε πλατεία;
Tρέηλερ της ταινίας εδώ
https://vimeo.com/389274163
Θα προηγηθεί μουσικό πρόγραμμα με τίτλο “ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ” με το ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.
Είσοδος 5€
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 698 698 22 24
Χορηγοί Εισιτηρίου: PORTOTECHNIKI ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΣΟΒΟΣ Πόρτο Χέλι & ΟΙΚOSHMO καταστήματα ένδυσης και ειδών δώρων Πόρτο Χέλι – Ναύπλιο.
Συντελεστές του ντοκιμαντέρ
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ
Φωτογραφία -Ήχος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ
Μουσική
ΜΟΝΙΚΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΛΟΥΤΖ
Μιξάζ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ FILM PRODUCTIONS
Υποστήριξη
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ