Κορονοϊός: Μήπως τον έχετε περάσει ήδη; Τα προειδοποιητικά σημάδια

Γνωστές είναι οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού, όπου άτομα ενώ έχουν μολυνθεί και έχουν περάσει την αναπνευστική λοίμωξη covid-19, δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα.

Έτσι, ενώ οι άνθρωποι μπορεί να φέρουν τον ιό, τελικά ανακάμπτουν δίχως καν να το γνωρίζουν. Μερικά ενδεικτικά σημάδια, που θα σας προειδοποιήσουν σε αυτήν την περίπτωση, περιλαμβάνουν:

Περάσατε έντονο κρύωμα ή covid-19;
Δεν είναι ασυνήθιστο να κρυώσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά αν περάσατε ένα έντονο ή πολύ άσχημο κρύωμα στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, υπάρχει πιθανότητα το κρυολόγημα αυτό να ήταν στην πραγματικότητα covid-19.

Ένας τρόπος για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται είναι να γνωρίζετε ότι ο κοροναϊός μπορεί να διαρκέσει για περίπου δύο εβδομάδες ενώ το κρυολόγημα διαρκεί συνήθως μερικές ημέρες. Και σε αντίθεση με το κρύο, η covid-19 θα μπορούσε να έχει προκαλέσει πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή.

Βαθιές ανάσες με δυσκολία;
Αυτό συνήθως δεν είναι σύμπτωμα κρυολογήματος ή γρίπης, αλλά η αίσθηση ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε είναι συνηθισμένη στην περίπτωση του κοροναϊού. Μπορεί να νομίσετε ότι πρόκειται για βρογχίτιδα, την οποία μπορεί να προκαλέσει ο κοροναϊός.

Μπορεί από την άλλη, να αισθανθήκατε ότι πρόκειται για κάποια κρίση πανικού, ωστόσο στην περίπτωση του κοροναϊού η δύσπνοια διαρκεί πολύ περισσότερο και συνοδεύεται επίσης από συμπτώματα που μοιάζουν της γρίπης.

Επίμονος ξηρός βήχας
Εάν είχατε ξηρό βήχα που χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να φύγει, τότε θα μπορούσε να είναι από τα συμπτώματα κοροναϊού και στην περίπτωση αυτή, διαφέρει αρκετά από τον βήχα που προκαλείται στο κρυολόγημα.

Ο βήχας που οφείλεται στην covid-19 ξεκινά συνήθως ήπια αλλά στην συνέχεια μπορεί να επιδεινωθεί αρκετά στις επόμενες πέντε με επτά ημέρες.

Κόκκινα μάτια που «κλαίνε»
Καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί μας προτρέπουν να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε το πρόσωπο και τα μάτια μας. Ένας λόγος για αυτό είναι γιατί ο κοροναϊός μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας.

Εάν είχατε επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι) ή αν τα μάτια σας δάκρυσαν συχνά ή αν διαπιστώσατε ότι βλέπατε θολά, μπορεί να αποτέλεσε σύμπτωμα του κοροναϊού.

Καρδιακοί παλμοί ή πόνος στο στήθος
Ο κοροναϊός μπορεί να επηρεάσει και την καρδιά σας, κάνοντάς την να χτυπά πιο δυνατά ή και πιο σύντομα. Αυτά μάλιστα, μπορούν να συμβούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και όταν το σώμα σας έχει ανακάμψει πλήρως.

Επεισόδια όπως αυτά, μπορεί να παρατηρηθούν για έως και 2 εβδομάδες σε ήπιες περιπτώσεις ή και μετά από 6 εβδομάδες σε πιο σοβαρές.

Αισθάνεστε έντονη εξάντληση;
Η έντονη κόπωση έως και εξάντληση αποτελεί ένα από τα τυπικά συμπτώματα του κοροναϊού. Έτσι, εάν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το είδος της ακραίας κόπωσης, που δεν βελτιώθηκε με αρκετές ώρες ύπνου, θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε μολυνθεί από τον ιό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτή η αίσθηση μπορεί να κρατήσει για ημέρες και μερικές φορές και για εβδομάδες μετά.

Μήπως δεν έχετε γεύση;
Εάν σας φαίνεται ότι τρόφιμα και τα ροφήματα που συνηθίζετε να τρώτε έχουν πλέον διαφορετική ή και καθόλου γεύση, τότε θα μπορούσατε να είχατε μολυνθεί από τον ιό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σχεδόν το 80% των ανθρώπων που δεν είχαν οσμή και γεύση είχαν πράγματι κολλήσει κοροναϊό.

vita.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ