Η επισκευή του δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και οι ευθύνες του Δήμου

Φίλοι – Φίλες

Η Διοίκηση της Δήμου μας πανηγύριζε( μέσω της αρμόδιας ,διορισμένης, Αντιδημάρχου) ότι επιτέλους οι πιέσεις έπιασαν τόπο και επισκευάστηκε ο επαρχιακός δρόμος Πορτοχελίου- Κόστας, ο οποίος είχε σοβαρές κακοτεχνίες και προβλήματα εξαιτίας της εκτέλεσης του έργου της αποχέτευσης στην Δ.Κ Πορτοχελίου, από τον εργολάβο του έργου. Αυτονόητο ότι όλοι μας ,Αιρετοί, Δημότες, τουριστικοί επιχειρηματίες, επισκέπτες, τουρίστες είχαμε μια επιθυμία ,είχαμε ένα αίτημα την άμεση αποκατάσταση του συγκεκριμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου.
Ποιος αμφιβάλλει για αυτό, καθώς επίσης για πολλά άλλα σημεία της δημοτικής οδοποιίας και στις δύο Κοινότητες ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ που απαιτούν άμεση παρέμβαση λόγω της υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης.

Όμως υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα στα οποία η Διοίκηση του Δήμου απαιτείται να δώσει απαντήσεις.
-έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να πράξει ο εργολάβος την υποχρέωση του, σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει ,που ορίζει κατηγορηματικά την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου ,απλά έπρεπε να ταλαιπωρηθούν τόσος κόσμος για δύο χρόνια ,να σπάσουμε πολλοί τα αυτοκίνητα μας ,για να θυμηθούν κάποιοι τώρα να το φτιάξουν και κάποιοι άλλοι εύκολα να πανηγυρίσουν.
-θέλουμε μία άμεση απάντηση ,η επιτροπή παρακολούθησης του έργου κάνει σωστά την δουλειά της, η είναι ένας απλός θεατής της εκτέλεσης του έργου. Σας θυμίζω ότι στην επιτροπή παρακολούθησης συμμετέχουν εκπρόσωποι τόσο του ΔΗΜΟΥ όσο και της ΔΕΥΑΕΡ. Θα θέλαμε να μάθουμε ποιές είναι οι παρεμβάσεις αυτών τα τρία τελευταία χρόνια για την σωστή εκτέλεση του έργου ,για την τήρηση όλων των όρων της σύμβασης ,για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου .
-Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, τι θα γίνει με τις υπόλοιπες αποκαταστάσεις στο ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ και στο ΚΡΑΝΙΔΙ ,είναι στην πρόθεση του Δημάρχου κ Γ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ να χρηματοδοτήσει με ιδίους πόρους του ΔΗΜΟΥ ,άρα από χρήματα των Δημοτών μας τις υπόλοιπες ανάγκες επισκευής του οδικού δημοτικού δικτύου;

-Εμείς ,ως επιτροπή αντιπολίτευσης πολλές φορές έχουμε παρέμβει ,μια αναφορά μας στην Εισαγγελία Ναυπλίου για τα επικίνδυνα ανοικτά φρεάτια έφερε άμεσο αποτέλεσμα με τα νέα προστατευτικά μέτρα που πήραν ,μια παρέμβαση αναγκαία και υποχρεωτική για να εξασφαλιστεί το ευρύτερο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ,η ασφάλεια όλων των πολιτών.
-Πρόσφατα με επίκαιρη ερώτηση μου, αίτημα προς την Περιφέρεια ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ζήτησα ενημέρωση για την πορεία του έργου ,ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, ποιές είναι οι εκκρεμότητες του εργολάβου ,ποιές της Περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ,ποιές του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, μέσω της ΔΕΥΑΕΡ.(Tην απάντηση τους σας την κοινοποιώ)
-Τέλος η ολοκλήρωση του έργου της Αποχέτευσης και η ομαλή ,αποτελεσματική λειτουργία του είναι μία πολύ σοβαρή εργασία για την πορεία του ΔΗΜΟΥ μας ,επίσης η ταυτόχρονη τήρηση όλων των όρων της υφιστάμενης σύμβασης απαιτείται να είναι κύριο μέλημα μας. Άρα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους
Η αλήθεια πάντα πρέπει να λέγεται και αυτό θα κάνουμε από την δική μας πλευρά ,τα εύκολα επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης του ΔΗΜΟΥ, του έωλου εντυπωσιασμού, των φτηνών πυροτεχνημάτων πρέπει να αποφεύγονται δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα θέλουν να επιλύσουν.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ