Ερώτηση Περιφερειακού Συμβούλου για τα συνεχή μπλακ άουτ στην Ύδρα & για αντισταθμιστικά οφέλη από τη ΔΕΗ από τη νησίδα του Σαν Τζώρτζη

Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Παναγιώτης Ασημακόπουλος ρωτά

τους Αντιπεριφερειάρχες, χωρικούς και θεματικούς και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για τα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ύδρα από το νησί Σαν Τζώρτζη, που έγινε αιολικό πάρκο και ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, και για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Ύδρα:

Η Ύδρα ταλαιπωρείται από το υψηλό κόστος της ηλεκτροδότησης και από τα συνεχόμενα Μπλακ Άουτ. Το υψηλό κόστος της ηλεκτροδότησης επιβαρύνει την οικονομία των νοικοκυριών αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων. Η Ύδρα από τις αρχές του 2021 έως και σήμερα είχε περίπου 100 διακοπές ρεύματος, δίχως να είναι υπερβολή, είτε αυτές ήταν διακοπές ολίγον λεπτών, είτε αυτές ήταν μεγάλης διάρκειας ωρών. Οι δημότες της Ύδρας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις οικιακές τους συσκευές, όπως και οι επιχειρηματίες. Αυτές οι ζημιές μετά από καταγγελίες των κατοίκων του νησιού και από επισκέπτες του νησιού που είναι από την Αττική αλλά και από το εξωτερικό είναι: Ζημιές σε ψυγεία, σε air conditioning, σε computer, σε ρούτερς, σε ψηφιακά συστήματα, και σε πολλές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν όσοι ζουν στην Ύδρα η την επισκέπτονται.  Οι ζημιές στις οικίες και στις επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν μετά τα συνεχόμενα Μπλακ Άουτ στο νησί της Ύδρας τα οποία ήταν αδικαιολόγητα. Όπως ζημιές σημειώθηκαν και στα προϊόντα βιοπορισμού που είναι ευπαθείς και χρειάζονται συντήρηση και ψύξη, είτε αυτά είναι προϊόντα επιχειρήσεων, είτε είναι προϊόντα νοικοκυριών.

Επίσης κινδύνευσαν και δημότες που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρησιμοποιούν μόνιμη μηχανική υποστήριξη για να ζήσουν, και είναι αυτονόητο ότι αυτό έβαλε την ζωή τους σε κίνδυνο. Όλα αυτά τα συμβάντα προέρχονται από την ηλεκτροδότηση και όλες αυτές οι ζημιές έχουν την οικονομική επιβάρυνση του εκάστοτε πολίτη της Ύδρας δηλαδή του πολίτη της Αττικής.

Και άξιο αναφοράς είναι ότι ποτέ δεν αποζημιώθηκαν οι πληγέντες.

Η ζημιά επίσης που έχουν επιφέρει στον τουρισμό τα συνεχόμενα Μπλακ Άουτ είναι επίσης αξιοσημείωτη και υπάρχουν πολλά παράπονα για τις διακοπές ρεύματος από τους τουρίστες, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν απρόβλεπτες και χωρίς να υπάρχει ειδοποίηση από τον Δήμο Ύδρας. Οι διακοπές ρεύματος υποβαθμίζουν το νησί της Ύδρας και την Περιφέρεια Αττικής, και αυτό δημιουργεί και αίσθημα ανασφάλειας για ένα νησί το οποίο θέλει να λέγεται εξελιγμένο, ότι ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα και την προηγμένη τεχνολογία.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες έχουν δυσανασχετήσει με όλα αυτά τα ευτράπελα με την ηλεκτροδότηση,  γιατί πρώτα γινόταν το Μπλακ Άουτ και μετά υπήρχε μια ανυπόστατη ανακοίνωση από τον Δήμο Ύδρας, που δεν έδινε λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, γιατί μετά από λίγες ημέρες ξανά υπήρχε ξανά άλλο Μπλακ Άουτ και αυτό συνεχίστηκε έως τα τέλη του Ιουνίου του 2021.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι τα ίδια ακριβώς συμβάντα έγιναν και το 2020 και το 2019, με μια απλή ερώτηση στους κατοίκους της Ύδρας θα σας έρθει η επιβεβαίωση των όσων γράφονται σε αυτήν την ερώτηση μου. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι το νησί της Ύδρας που είναι ένα νησί με αυστηρούς κανόνες στην δόμησης, βλέπουμε να έχει γεμίσει με κολώνες της ΔΕΗ  οι οποίες μπαίνουν με αυθαιρεσίες σε διάφορες γειτονιές, μετά από παράπονα των δημοτών αναγκάζομαι να το αναφέρω και αυτό, και αυτά όλα γίνονται με αδειοδότηση από την αρχαιολογική υπηρεσία και από τις υπηρεσίες του Δήμου Ύδρας, αυτά όλα καταγράφονται μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ύδρας οι οποίες είναι δεκάδες, όπως και οι καταγεγραμμένες καταγγελίες που έχουν γίνει σε διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες και στα social media.

Επίσης όπως φάνηκε η τοποθέτηση των στύλων της ΔΕΗ από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν έλυσε το πρόβλημα των Μπλακ Άουτ. Στην Ύδρα έπρεπε να γινόταν υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Επίσης στην Ύδρα έπρεπε να υπήρχαν αντισταθμιστικά οφέλη από το αιολικό πάρκο με τις ανεμογεννήτριες που είναι στο νησί Σαν Τζώρτζη, όπως γίνεται σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, δηλαδή δίνεται έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ στους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής. Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν σε πολλά τοπικά συμβούλια του Δήμου Ύδρας να γίνεται θέμα το Σαν Τζώρτζη και μάλιστα να λένε δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Ύδρας ότι θα επωφεληθούν οικονομικά οι δημότες Ύδρας από το αιολικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στο νησί Σαν Τζώρτζη, δηλαδή ότι θα έχουν έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ οι δημότες Ύδρας και οι επιχειρηματίες της Ύδρας. Πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει. Δηλαδή εδώ υπάρχει μια οφθαλμοφανής κοροϊδία, προς τους δημότες της Ύδρας, τουτέστιν στους πολίτες της Αττικής. Επειδή το Σαν Τζώρτζη ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και εμπλέκεται η Π.Ε Ανατολικής Αττικής αλλά και η Π.Ε. Νήσων.

Ερωτώνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες;
1. Η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Π.Ε. Νήσων θα συνεργαστούν ώστε οι δημότες της Ύδρας και οι τουρίστες της Αττικής να έχουν αντισταθμιστικά οφέλη στα τιμολόγια της ΔΕΗ;
2. Η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Π.Ε. Νήσων θα συνεργαστούν ώστε να γίνουν εργασίες και να καταποντιστούν καλώδια ηλεκτροδότησης από το Σαν Τζώρτζη στην Ύδρα, για να αναβαθμιστεί η ηλεκτρική ενέργεια του νησιού ώστε οι δημότες της Ύδρας και οι τουρίστες της Αττικής να μην ταλαιπωρούνται από τα συνεχόμενα Μπλακ Άουτ και να έχουν αντισταθμιστικά οφέλη στα τιμολόγια της ΔΕΗ;
3. Η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και η Π.Ε. Νήσων έχουν κάποιο οικονομικό όφελος από το οικολογικό πάρκο στο Σαν Τζώρτζη, μπορούμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό;
4. Μπορώ να έχω τα αντίγραφα στοιχεία της ΣΠΕ για το νησί του Σαν Τζώρτζη, δηλ. αντίγραφο από την Περιβαλλοντική Μελέτη που έχουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την αδειοδότηση του αιολικού πάρκου στο νησί Σαν Τζώρτζη που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής;
5. Η Περιφέρεια Αττικής θα περιορίσει την τοποθέτηση στύλων της ΔΕΗ στην Ύδρα με εισηγήσεις και προτάσεις της, ώστε να γίνει υπογειοποίηση στα καλώδια της ΔΕΗ από τον ΔΕΔΔΗΕ;

«Ανεξάρτητος» Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Π.Ε. Πειραιώς

Παναγιώτης Ι. Ασημακόπουλος

Με πληροφορίες από την Ύδρας Πολιτεία

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ