Ερμιόνη: Μια πανέμορφη πόλη – νησί

Η Ερμιόνη είναι μία πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη ή αλλιώς μια πόλη – νησί όπως την έχουν χαρακτηρίσει.
Προσφέρει ιδανικές διακοπές συνδυάζοντας αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με τη ζωηρή διασκέδαση. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει στον βοριά το λιμάνι, που είναι κατ’ εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στον νοτιά τα Μαδράκια.
Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία, με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, θα απολαύσετε το κρασί ή το ουζάκι σας με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ιστορική εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα.
Δίπλα στο ναό βρίσκεται αναπαλαιωμένο ένα χαρακτηριστικό ερμιονίτικο σπίτι, στο οποίο το 1827 άρχισε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση και στεγάζει σήμερα το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο της πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται και το παλαιό σχολείο από την εποχή του Καποδίστρια, χτισμένο και αυτό πάνω σε αρχαίο τείχος, σημερινή αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 
Η Θερμησία
Σε απόσταση 10 χλμ. από την Ερμιόνη βρίσκεται ένα όμορφο παραλιακό χωριό, η Θερμησία. Το όνομά του το οφείλει στο ναό της Θερμασίας Δήμητρας που λατρευόταν στην περιοχή και ο οποίος ήταν χτισμένος δίπλα στη θάλασσα στο σημείο της σημερινής λιμνοθάλασσας. Κατά τον Μεσαίωνα περίφημες αλυκές βρίσκονταν εδώ και ολόκληρη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί γύρω από αυτές.
Στην είσοδο του χωριού και απέναντι από τη λιμνοθάλασσα δεσπόζει επιβλητικός βράχος ύψους 350 μ., όπου πάνω εκεί είναι κτισμένο το Κάστρο της Θερμησίας. Η Θερμησία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών εξαιτίας των αμμουδερών παραλιών της με τα πεντακάθαρα νερά και τα γραφικά ταβερνάκια. Κατά μήκος της παραλίας της θα συναντήσετε διαδοχικά μικρότερους οικισμούς, γνωστούς για τα κηπευτικά τους και τα λουλούδια τους. Μην παραλείψετε να τους επισκεφθείτε, να γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες στα παραθαλάσσια ταβερνάκια και να βουτήξετε στα νερά τους.
 
Παραλίες
Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νότια της Ερμιόνης βρίσκεται η παραλία με τη σκούρα άμμο, Κουβέρτα. Η παραλία είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, διαθέτει beach bar και τα νερά της είναι ήρεμα και καθαρά. Η Πετροθάλασσα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ερμιονίδας. Βρίσκεται ανατολικά από το Πόρτο Χέλι και παρά την ονομασία της η ακτή καλύπτεται τόσο από άμμο όσο κι από βότσαλο ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα. Η Λεπίτσα είναι ο κολπίσκος με τη χρυσαφένια άμμο που βρίσκεται εντός του χωριού της Κοιλάδας, είναι μια μικρή όαση με ζεστά και ρηχά καταγάλανα νερά.
Ακριβώς επειδή η θάλασσα παραμένει αβαθής για αρκετά μέτρα η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες. Η παραλία είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της και υπάρχει καντίνα ενώ πάνω ακριβώς από την ακτή λειτουργεί ψαροταβέρνα. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια της Ερμιόνης βρίσκεται η Δάρδιζα κι αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν το βότσαλο. Η παραλία γίνεται αμμουδερή όσο βαθαίνει ενώ στην ακτή λειτουργεί καντίνα.
Πηγή: eleftherostypos.gr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ