Ερμιόνη αγάπη μου: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος

Η Ερμιόνη μέσα από τα social media

Έχω να επισκεφτώ από το καλοκαίρι την Ερμιόνη και όμως το τελευταίο διάστημα, αυτό της καραντίνας, δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου.

Τον περασμένο ενάμιση μήνα έχω αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο στα social media απ’ ότι συνήθως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπαίνω στις ζωές των διαδικτυακών μου φίλων πιο συχνά.

Έτσι λοιπόν γίνομαι μάρτυρας, του πως και που περνούν αυτό το δύσκολο διάστημα την καθημερινότητά τους. Οι εικόνες όμως που μου μάγεψαν το μυαλό περισσότερο απ’ όλες, ήταν αυτές του φίλου μου του Άκη.

Ο Άκης είναι τυχερός μέσα στην γενική ατυχία, καθώς ο τόπος του είναι η Ερμιόνη και η αγάπη του για την ίδια με έχει κάνει πραγματικά να εκτιμήσω αυτή τη μαγευτική χερσόνησο, όσο τίποτε άλλο.

Που βρίσκεται η Ερμιόνη;

Η Ερμιόνη ανήκει στο Νομό Αργολίδας και έχει 2500 κατοίκους. Η τοποθεσία της προνομιούχα καθότι συνορεύει με το κοσμικό πόρτο χέλι και μάλιστα σου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτείς αυθημερόν δυο πανέμορφα νησάκια, από τα πιο αγαπημένα μου. Την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Γιατί ξεχωρίζει η Ερμιόνη.

Ξεχωρίζει γιατί η Ερμιόνη είναι ότι πιο οικείο σε νησί, που έχει πρόσβαση από τη στεριά. Μα θα μου πείτε, υπάρχει η Λευκάδα που είναι εξ’ ορισμού νησί και εσύ μου λες για την Ερμιόνη;

Μα αυτό το μέρος είναι βαμμένο στα χρώματα των Κυκλάδων. Έχει τα γραφικά σοκάκια, που τα λευκά του σπιτάκια, σου δίνουν την αίσθηση πως περπατάς και σε κάποιο ανεξερεύνητο χωριό των Σποράδων.

Όλα τα λεφτά είναι η Θέα

Αλλά περισσότερο απ´ όλα ξεχωρίζει η θεά από ψηλά. Όταν θα επισκεφτείς την Ερμιόνη, σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα να πιάσεις ένα λοφάκι. Όταν το κάνεις αυτό, σου εγγυώμαι πως τότε θα καταλάβεις, γιατί η Ερμιόνη χαρακτηρίζεται ως Πόλη-Νησί από τους ντόπιους.

Το ένα σημείο που με σαγήνεψε ήταν η θέα από τον Άγιο Γεράσιμο, που πραγματικά είναι μαγευτική. Από εκεί μπορείς να εντοπίσεις τον μαγικό συνδυασμό του πρασίνου και των καταγάλανων νερών, που δένουν αρμονικά στο βλέμμα.

Το άλλο μέρος είναι στα Μαντράκια. Διασχίζοντας τα γραφικά στενά εκεί, όταν θα φτάσεις στην άκρη του δρόμου, μπορείς να αγναντέψεις τη θέα και να πάρεις μια βαθιά ανάσα στην υγειά του πλάστη, που με τόση μαεστρία έφτιαξε αυτό το ξεχωριστό μέρος.

Περίπατος στην Ερμιόνη

Το δεύτερο πράγμα που ζήλεψα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν ο απογευματινός περίπατος του φίλου μου του Άκη.

Η Ερμιόνη είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος και μάλιστα ιδανική για τα γούστα μου, μιας και μέρη που συνδυάζουν έντονη βλάστηση και θάλασσα τα βρίσκω μαγευτικά.

Έτσι λοιπόν για περίπατο θα σας πάω στο Μπίστι. Μια πευκόφυτη χερσόνησος στην άκρη της Ερμιόνης, που είναι λες και περπατάς σε ένα αποκομμένο καταπράσινο νησάκι.

Μια γύρα στο Μπίστι θα σε κάνει να γεμίσουν καθαρό αέρα τα πνευμόνια σου. Ταυτόχρονα όμως θα ταξιδέψει το μυαλό σου ανάμεσα σε δάσος και θάλασσα κατά μήκος μια πανέμορφης λωρίδας γης.

Με μια υπόσχεση για το καλοκαίρι

Επειδή δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε δραστηριότητες που είναι δύσκολο να πραγματοποιήσουμε την περίοδο της καραντίνας. Θα κλείσω με την υπόσχεση πως τα καλύτερα στην Ερμιόνη θα τα ζήσεις το καλοκαίρι.

Θάλασσα, φαγητό, διασκέδαση και άλλα πολλά, είναι για μένα αυτά που συνθέτουν τα στοιχεία, για ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη, την μαγευτική ανεξερεύνητη Ερμιόνη.

Δημήτριος Βορίλας
Πηγή: maxmag.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ