«Ερμιονίδα Βήμα στο Αύριο»: Ο νέος δημοτικός συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Μαργέτα

Ο Γιάννης Μαργέτας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ερμιονίδας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαργέτας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του και παρουσίασε τον διακριτικό τίτλο και το σήμα του νέου Δημοτικού Συνδυασμού για τον Δήμο Ερμιονίδας, την Παρασκευή 28 -10-2022 στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ερμιονίδα στο Κρανίδι .
Ο νέος Δημοτικός Συνδυασμός ονομάζεται: «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ».

Παρατίθεται η παρουσίαση:
Συνδημότισσες συνδημότες,
  Σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη μας συνάντηση στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της επίσημης υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Ερμιονίδας. Έχω τη χαρά να παρουσιάσω εδώ σήμερα  το όνομα  και το έμβλημα του συνδυασμού μας, τις βασικές αρχές, τις αξίες και τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, δηλαδή την ιδρυτική μας διακήρυξη. 
Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας.
Λίγα λόγια για το σήμα της παράταξής μας.
Η έμπνευση και καλλιτεχνική έκφραση ανήκει στο φίλο μας Άρη Σταματούδη, που βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας. Τον ευχαριστούμε θερμά!
Οι επιλογές δείχνουν τη βαθιά αγάπη για τον Τόπο μας!
Η θάλασσα , ο ήλιος, η σύμμετρη ανάπτυξη των ορεινών όγκων, το φως, τα γήινα και αισιόδοξα χρώματα, οι κύκλοι με τα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα σύμβολα του αρχαίου πολιτισμού, αλλά ταυτόχρονα και σύμβολα των δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης, ο πρωτογενής τομέας σε πρώτο πλάνο – ελιά και ρόδι – , όλα μιλούν για τη μαγεία της Ερμιονίδας.
Η Ερμιονίδα χρειάζεται το «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»
χρειάζεται το όραμα,
αλλά και την προσπάθεια,
τη συνεργασία όλων μας,
μαζί θα δουλέψουμε για το όραμά μας!
 
  Η καθημερινή ανταπόκριση και ενθάρρυνση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, μετά την αρχική ανακοίνωση της πρόθεσης να διεκδικήσω στις επόμενες δημοτικές εκλογές , τον Οκτώβριο του 2023, τη Δημαρχία και να συγκροτήσω συνδυασμό, δυναμώνει συνεχώς την προσπάθειά μας.
Για να Δημιουργήσουμε το Δήμο που μας αξίζει. 
Για να αλλάξουμε όσα αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία του. 
Για να δώσουμε προοπτική στην αναβάθμιση των υποδομών. 
Γιατί έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο, όπου η ιστορία συναντά την ποικιλομορφία και τη σπάνια ομορφιά της φύσης και η σύγχρονη βουή και ζωντάνια το σπάνιο βάθος του πολιτισμού μας.
Πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας,
  Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει όλη η ανθρωπότητα, με τις ένοπλες συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, για μας τους πολίτες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πιο ασφαλές όχημα, για να μας οδηγεί στους δρόμους του μέλλοντος.
  Αυτός ο τόπος, ο τόπος μας, που ανά τους αιώνες άκμασε, καταστράφηκε, αναβίωσε, υποτάχθηκε, αλλά κατόρθωσε να σταθεί όρθιος, να διατηρήσει τις παραδόσεις του, τις αξίες του, αξίζει να είναι  πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας!
  Στην Ερμιόνη, όπου τον Ιανουάριο του 1827 έγιναν οι προκαταρκτικές συνεδριάσεις της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, θα διακηρυχθεί για πρώτη φορά η εθνική βούληση για ένα πολίτευμα εμπνευσμένο από δημοκρατικές και φιλελεύθερες ιδέες, βασισμένο στην αρχή της «λαϊκής κυριαρχίας». 
  Από την άλλη πλευρά η οργάνωση και η λειτουργία της Τ.Α συνιστά ουσιαστική εκδήλωση της «λαϊκής κυριαρχίας» στις κρίσιμες εκφάνσεις του δημόσιου και κοινωνικού βίου μας, αφού η Τ.Α αποτελεί βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί είναι ο θεσμός που διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, των υποθέσεων δηλαδή που αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις και στα χωρά και στην ποιότητα της ζωής τους. Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα  να αισθανόμαστε υπερηφάνεια για όσα σημαντικά ιστορικά γεγονότα συνέβησαν στον τόπο μας, να αντλούμε έμπνευση από αυτά και δύναμη για διαρκή προσφορά

Συμπατριώτισσες συμπατριώτες,                                                                                            
  Η 12ετής μου θητεία ως Δημοτικού Συμβούλου στον Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου,  η θητεία μου σε συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο νομού, αλλά και σε πανελλαδικές επιτροπές της αυτοδιοίκησης πάντα αποτελούν για μένα κορυφαία επιλογή και έχουν σφυρηλατήσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργεί,  κατά την άποψή μου, ο αυτοδιοικητικός. Η θητεία μου αυτή και τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει, είναι και ο βασικός λόγος που αυτοδιοικητικοί και άλλοι συμπολίτες μας με παρότρυναν να πάρω την απόφασή να θέσω την υποψηφιότητά μου.
  Ο αυτοδιοικητικός, ο Δήμαρχος, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Οφείλει να τους αφουγκράζεται, να προσπαθεί να δίνει λύσεις, να βελτιώνει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους. Ο Δήμαρχος οφείλει να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με πνεύμα δικαίου. Να στέκεται υπεράνω χρωμάτων και κομμάτων, κοινωνικών, οικονομικών, επαγγελματικών και φυλετικών διαφορών. Να χτίζει γέφυρες κατανόησης,
  Αυτή είναι η άποψή μου, η βαθειά δημοκρατική μου πεποίθηση, αυτή είναι η βασική αρχή του συνδυασμού μας. Ο Δήμος χρειάζεται ευρύτερες συναινέσειςγιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν αντιμετωπίζονται με προσωπικές στρατηγικές. Ενώσαμε και ενώνουμε πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές διαδρομές.
  Από την άλλη πλευρά η στασιμότητα του Δήμου μας σε κρίσιμους τομείς, η αυταρχικότητα  δημοτικών αρχόντων, οι λανθασμένες ιεραρχήσεις αναγκών,  η προχειρότητα που επιδεικνύεται σε σοβαρά θέματα, το διαπιστωμένο έλλειμμα σε προτάσεις που θα φέρουν χρήματα στο Δήμο, ο διαχωρισμός πολιτών και αιρετών σε ημέτερους και μη, κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε αδιέξοδα.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λειτουργούμε χωρίς πολιτικό πολιτισμό σε κάθε τομέα της πολιτικής ζωής και κυρίως της  τοπικής αυτοδιοίκησης.
  Σήμερα σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει και «δις εις τον αυτόν ποταμόν, ου δύνασαι εμβαίειν» και που το αρχαιοελληνικό «τα πάντα ρει» λαμβάνει διαστημική ταχύτητα,  η ευθύνη η δική μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ανοικτό στη φωνή και τις ανάγκες του μέλλοντος.
Συνδημότισσες, συνδημότες,
  Οι δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίες αγγίζουν τη σφαίρα του ενδιαφέροντός μας, καλούνται να αναδείξουν δημοτικές αρχές, οι οποίες θα οδηγήσουν τους Δήμους στην 5ετία μιας νέας εποχής. Οι Δήμοι καλούνται να αναλάβουν νέους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς ρόλους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του 2030. Προκλήσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, κοινωνικές-ανθρωπιστικές, δημογραφικές που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία θα απαρτίζεται από ένα σύστημα αλληλένδετων δράσεων, με στόχο τη μακροχρόνια βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη.
  Οι νέες δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 καλούνται να αναλάβουν πρωτεύοντα και αποφασιστικό ρόλο σε όλους αυτούς τους τομείς.
  Ο δημότης και η δημότισσα ενδιαφέρονται για όλα όσα βελτιώνουν τις συνθήκες  καθημερινότητας της ζωής τους, της ζωής των παιδιών τους και των οικογένειών τους εν γένει.
  Πιστεύω σε ένα μοντέλο δημοτικής διοίκησης που δεν θα αντιμετωπίζει μοιρολατρικά τις αποφάσεις της εκάστοτε νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, αλλά έχει άποψη και διάθεση και δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης κατά την περίοδο κυρίως της διαβούλευσης νομοσχεδίων που αφορούν τις τοπικές υποθέσεις, πριν γίνουν νόμος του κράτους, πριν επηρεάσουν τις ζωές μας!
Μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μας, εκεί που δεν έχετε φανταστεί!
Προχωράμε μαζί, διακηρύσσοντας ότι οι αρχές της δημοτικής ανεξάρτητης κίνησης είναι:
  • Το ήθος των προσώπων τα οποία θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο,
  • Το ύφος των ασκούντων τη δημοτική εξουσία,
  • Η Διαφάνεια στις διαδικασίες διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων,
Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά πράγματα που αφορούν στις υποθέσεις του Δήμου. Ο ρόλος του «πολίτη», κατά τον Αριστοτέλη, γίνεται η πιο σεβαστή ανθρώπινη δραστηριότητα.


Πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας,
  Με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές μας, θέτουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, το οποίο αναπτύσσεται χρονικά σε τρία στάδια: άμεσο, βραχυπρόθεσμο- μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο.Βέβαια το πρόγραμμά μας, θα εμπλουτίζεται καθημερινά με προτάσεις και ιδέες.
  Εσείς θα μας υποδείξετε τις ανάγκες της γειτονιάς, της κοινότητας, του οικισμού, της εξοχικής κατοικίας  και εμείς θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμά μας το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο και με την υλοποίηση του οποίου θα αλλάξουμε τη σημερινή πραγματικότητα στο Δήμο μας.
  Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το θέμα του  νερού,  είναι το κορυφαίο, αφού το νερό αποτελεί ένα πολύτιμο φυσικό πόρο αλλά  και ένα πολύτιμο και ζωτικό αγαθό. Η πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας. Ξεκινάμε από τώρα παρεμβάσεις σε όλη τη διοίκηση, γιατί δεν έχουμε περιθώριο για καμία καθυστέρηση.
Πιο συγκεκριμένα.
  •  Άμεσα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για ενημέρωσή μας και στήριξη, όπου μπορούμε, του έργου του Αναβάλου.
  •  Αφήνουμε κατά μέρος τον αρνητισμό, που δικαιολογημένα δημιουργεί στους συμπολίτες μας και μόνο η αναφορά του ονόματος του Αναβάλου, όταν μετράμε πάνω από μισό αιώνα καθυστερήσεις.
  •  Αψηφούμε το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε τους πολίτες διαρκώς για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. 
  • Πρώτιστο μέλημά μας θα είναι το ελαφρώς εφαλμυρωμένο νερό του Αναβάλου που είναι κατάλληλο μόνο για άρδευση, να υποστεί επεξεργασία σε φορητές μονάδες αφαλάτωσης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ύδρευση.
 Δεν μπορεί να εκβάλει στη θάλασσα ο Ανάβαλος ενάμησι εκατομμύριο κυβικά νερού και η Ερμιονίδα να αντιμετωπίζει τη διαρκώς αυξανόμενη υφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα και να ζει με την αγωνία της ερημοποίησης.  
Ταυτόχρονα προωθούμε και όλες τις άλλες ρεαλιστικές λύσεις για την εξασφάλισή του.
  •  Αφαλατώσεις, 
  • Φράγμα Τζερτζελιάς,
  •  Μικρά φράγματα αφού καθοριστούν οι λεκάνες απορροής ποταμού,
  •  Μεταφορά με πλοίο, θα είναι διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. 
  •  Στον πόλεμο για το νερό η πρώτη μάχη είναι η εξασφάλιση του, οι επόμενες αφορούν το κόστος.
  • Σχεδιάζουμε την υλοποίηση δράσεων για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να θωρακιστεί η υγεία μας
  • Ανάταξη του Κέντρου Υγείας, ώστε να παρέχει με τον πλέον  αποτελεσματικό τρόπο περίθαλψη και σε ορισμένες περιπτώσεις και νοσηλεία.
  • Συνταγογραφήσεις στις Κοινότητες είτε με φυσική παρουσία γιατρών, είτε με εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για τις επαναλαμβανόμενες συνταγογραφήσεις. 
  • Δημιουργία συστήματος με πιστοποιημένους ανανήπτες που θα ειδοποιούνται με Viber και θα καταφθάνει απινιδωτής 
Θέλουμε την Ερμιονίδα: 
  • πρότυπο βιώσιμου τουρισμού,
  •  οικολογικά ενσυνείδητη,
  •  ενεργειακά αποδοτική,
  •  στην κορυφή των τουριστικών προορισμών. 
  Ονειρευόμαστε το Πόρτο – Χέλι, την Ερμιόνη, το Κρανίδι, την Θερμησία, την Κοιλάδα, το Σαλάντι, ως πόλους έλξης επενδύσεων, αλλά και τις υπόλοιπες Κοινότητες μας ως πύλες Αγροτουρισμού. 
  • Υποστήριξη του κλάδου με τις κατάλληλες πολιτικές, που θα μεγιστοποιήσουν τη συμβολή του στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Θρησκευτικός τουρισμός
  • Ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων όπως οι ναοί μας πχ. Ιερά Μονή Αυγού στα Δίδυμα.   Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων για τα χίλια χρόνια από την ίδρυσή της 
  Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας για ευκολότερη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συμβάλει επίσης στην επιτάχυνση διαδικασιών που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό, την ωρίμανση και την εκτέλεση έργων.
 Οραματιζόμαστε την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού Δήμου προς όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις. Οι υποδομές και δράσεις για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας
  • Με την παροχή σύγχρονων διαδραστικών υπηρεσιών πληροφόρησης και συναλλαγών προς όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες της πόλης. 
  • Με  την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της υποστήριξης νέων επαγγελματιών και νέων καινοτόμων επιχειρήσεων και της προσέλκυσης δραστηριοτήτων και επισκεπτών.
Ασφαλώς όλοι οι πολίτες θα στηριχθούν συστηματικά στο δρόμο για την εξοικείωση τους με τις τεχνολογικές εξελίξεις.  Ο εθελοντισμός θα βοηθήσει σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα. 
Επενδύουμε  στην εκπαίδευση με τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων και αναβάθμιση των υφισταμένων.
Αναδεικνύουμε τις Αρχαιότητές μας. 
Δημιουργούμε ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού.
 Στην πλατφόρμα αυτή θα αναπτυχθεί μια σειρά από εφαρμογές για τον πολιτισμό της Ερμιονίδας, όπως το ψηφιακό Μουσείο Αρχαιολογικών χώρων Ερμιονίδας, με  απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ανασκαφικών ευρημάτων, εικονική ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία, ψηφιακό μουσείο, κέντρο μελετών για την τοπική ιστορία (π.χ Μητροπολίτες Ερμιονίδας ή πολιτικοί πχ Ρέπουλης κ.α), ψηφιακός διαδραστικός χάρτης, όπου θα αποτυπώνονται οι κύριες ιστορικές-αρχαιολογικές διαδρομές για περιήγηση.
Παράγουμε πολιτισμό,
  •  Στηρίζουμε όσους θέλουν και μπορούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.
  •  Μαθαίνουμε και απολαμβάνουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά την οποία αναδεικνύουμε συστηματικά.
  • Σήμανση μέσω ψηφιακής αποτύπωσης φωτογραφικού υλικού, με στόχο την ανάδειξη θεματικών και πολιτιστικών διαδρομών καθώς και σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 
  • Η ιστορία του Δήμου στα κινητά κατοίκων κι επισκεπτών.
Το φως του πολιτισμού θα εκπέμπεται από κάθε γωνιά της Ερμιονίδας! Προτεραιότητα στην άμεση ψηφιοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών της Ερμιονίδας που βρίσκονται είτε στα Μουσεία της Αργοναυπλίας, είτε κλεισμένα σε αποθήκες στο Δήμο μας, με ταυτόχρονη αποτύπωση της αρχικής τους μορφής, ώστε να προβάλλονται με κάθε ευκαιρία
  • Τα παλαιολιθικά  ευρήματα στο Σπήλαιο Φράγθι,
  •  οι αρχαιολογικοί θησαυροί διαφόρων εποχών της Ομηρικής Ερμιόνης, 
  •  τα ευρήματα  των αλιέων  στο Πόρτο χέλι, θα ψηφιοποιηθούν για να τα γνωρίσουν άμεσα κάτοικοι και επισκέπτες, μέχρι οι θησαυροί μας αυτοί να βρουν τη θέση που τους αξίζει.
Προωθούμε τον Αθλητισμό με
  •  υποδομές,
  •  στήριξη 
  • και ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. 
Σεβόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον με εξασφάλιση επαρκούς και φιλικής στο περιβάλλον ενέργειας.
Στοχεύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των σημερινών γενεών, χωρίς όμως να τίθεται σε κίνδυνο η δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.
 Μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Οφείλουμε να δώσουμε  στους δημότες μας τη δυνατότητα να μετακινούνται γρήγορα και με ασφάλεια από και προς την Εθνική οδό, από και προς τις πρωτεύουσες της χώρας, του Νομού και της Περιφέρειας.
 Ριζική βελτίωση του οδικού δικτύου, αλλά και της αγροτικής οδοποιίας.
Σχεδιάζουμε την αποκατάσταση της χωματερής στον κάμπο Κρανιδίου η οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας  θωρεί αγέρωχη και αδιατάραχτη.                                                                                  
Χρειάζεται κλειστού τύπου βιολογικός σε μια περιοχή που υλοποιούνται επενδύσεις.
Ενδυναμώνουμε την αγροτική παραγωγή. 
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Αγροτοδιατροφικού τομέα.
Στοχεύουμε στην αναγέννηση:
  •  της αλιείας,
  •  της γεωργίας
  •  και της κτηνοτροφίας.
 Στόχος μας είναι:
η δημιουργία ενός βιώσιμου, ανθεκτικού, πράσινου, ψηφιακού και καινοτόμου πρωτογενή τομέα.
  Επαναδιαπραγμάτευση της κατηγοριοποίησης ορεινής/ημιορεινής/πεδινής της περιοχής μας σε ό,τι αφορά στα θέματα κτηνοτροφίας, με στόχο την επαναφορά των επιδοτήσεων στα προηγούμενα επίπεδα, για να μείνουν οι νέοι κτηνοτρόφοι στις δουλειές τους. 
Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του δημότη με κλιματιζόμενες λέσχες φιλίας
Ενισχύουμε το κίνημα εθελοντισμού που θα λειτουργεί με αυτονομία και αυτοτέλεια και ενθαρρύνουμε την επέκτασή του και σε καινούργιους τομείς.
 Οι εθελοντικές δράσεις βοηθούν να επιτευχθεί:
  • η αλληλεγγύη, 
  • η ανθρωπιά και
  •  η κοινωνική συνοχή των πολιτών που οραματιζόμαστε και αξίζουμε.
Υποστήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων. 
Προστατεύουμε τις πανέμορφες ακτές μας.
Καλαίσθητες και συμβατές με το περιβάλλον αναπλάσεις. 
Σεβόμαστε πλήρως το εργατικό  δίκαιο. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητος να εργάζονται ακόμα και σήμερα με ωράριο που οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που το καθιέρωσαν δεν έχουν εκτελεστότητα και δεν έχουν πάρει νομιμότητα. 
Στηρίζουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Χωροταξία.
  • Διεκδίκηση για την άμεση και γενική εφαρμογή στην Ερμιονίδα « του χαρακτηρισμού οδών ως κοινόχρηστων», που προϋφίσταντο το 1977 και όχι το 1923 όπως ισχύει σήμερα. 
  • Άμεση τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου Μαρασλή στο Κρανίδι.
  •  Ένα σχέδιο που μαραζώνει την πόλη και εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της.
  •  Έχει δημιουργήσει στρέβλωση στην αγορά ακινήτων  και ευθύνεται κατά κύριο λόγο, για την ερήμωση ολόκληρων περιοχών και για την εικόνα των μισογκρεμισμένων κτιρίων, που όλο και αυξάνει. 
Φίλες και φίλοι,
Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας, το μέλλον του τόπου μας, της πατρίδας μας, να μας εκφράσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε δυναμικά στην προσπάθειά μας,
Ο Δήμος δεν είναι προσωπική μας υπόθεση, πρωτίστως είναι υπόθεση των πολιτών. 
Η πρόσκλησή μας απευθύνεται και σε αυτοδιοικητικούς είτε της τρέχουσας θητείας, είτε προηγουμένων τετραετιών και τους διαβεβαιώνουμε πως το όραμά τους για τον τόπο μας θα γίνει και δικό μας όραμα και θα προσπαθήσουμε, ώστε και το δικό μας όραμα να τους εμπνεύσει το ίδιο. Όλα  όσα έχουν ονειρευτεί για τον τόπο μας, χωράνε στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμά μας.
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, να συμμετάσχετε στη νέα δημοτική παράταξη. Ο κατάλογος με τις υπογραφές είναι ανοικτός και θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να κάνουμε όσα μέχρι τώρα φάνταζαν αδύνατα για το Δήμο μας να γίνουν δυνατά!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ