Εγκρίθηκε η Ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερμιόνης

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, σήμερα 31 Μαΐου, το Συμβούλιο Μουσείων υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερμιόνης (μετατροπή παλαιού δημαρχείου Ερμιόνης) του  Δήμου Ερμιονίδας, της Π.Ε. Αργολίδας στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειωτέον ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ερμιόνης φιλοξενούνται, ελλείψει Μουσείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

Από το 2018, το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας είχε αποφασίσει να παραχωρηθεί το παλαιό Δημαρχείο στο ΥΠΠΟΑ, ώστε το νεοκλασικό κτήριο να μετατραπεί σε Αρχαιολογικό Μουσείο. Το κτίριο, το οποίο γειτνιάζει άμεσα με τα κατάλοιπα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής (φωτο), θα αποτελέσει κέντρο προβολής και ανάδειξης της μακραίωνης ιστορίας της πόλης αλλά και αφετηρία της αστικής πολιτιστικής διαδρομής και περιήγησης στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και της Αργολίδας.

Την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του κτιρίου και την μετατροπή του σε Μουσείο αναλαμβάνει η κ. Μ. Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με τον Δήμο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αναλαμβάνει την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης.

Οι πληροφορίες είναι ευχάριστες, καθώς εγκρίθηκε, ομόφωνα, η ίδρυση του Μουσείου Ερμιόνης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ