Διεθνής αγώνας Spetses Classic Yacht Regatta στις Σπέτσες

Aπό τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στις Σπέτσες ο διεθνής αγώνας κλασσικών και παραδοσιακών σκαφών Σπετσών, Spetses Classic Yacht Regatta.
Από το 2011, ο δημοφιλής αγώνας έχει εξελιχθεί σε θεσμό και φιλοξενείται σε ένα νησί με μακρόχρονη ναυτική παράδοση. Πλέον, η δράση Spetses Classic Yacht Regatta είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα αλλά και ο σημαντικότερος ναυταθλητικός αγώνας σε όλη τη Μεσόγειο.  
Μεταξύ άλλων, η ενδιαφέρουσα ναυταθλητική δράση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών και καϊκιών, με συμμετέχοντες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δημιουργούν μία ισχυρή τουριστική κίνηση στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στους αγώνες πάνω από 75 σκάφη και 400 μέλη πληρώματος, προσφέροντας στους θεατές ένα εκπληκτικό θέαμα αγώνων υψηλού επιπέδου, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που τιμά τον ναυταθλητισμό και την τέχνη της ξυλοναυπηγικής.
Τα σπάνια σκαριά και τα κλασσικά σκάφη, τα ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και τα λατίνια, με τη μοναδικότητα της κατασκευής τους, συναντώνται σε μία ανεπανάληπτη δράση, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών.
Σημειώνεται ότι ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. 
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ