Γιάννης Μαργέτας | «Διαχειριστικός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το 2023»

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας έτους 2023, ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-01-2023.
Ένας προϋπολογισμός χωρίς μεγάλα και οραματικά έργα, ο οποίος δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες για αναπτυξιακές δράσεις, δεν δίνει την τονωτική ένεση που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Αβίαστα χαρακτηρίζεται ως διαχειριστικός προϋπολογισμός, αφού κινείται σε διαχειριστική κατεύθυνση, πορεύεται δε με επικοινωνιακούς και όχι ουσιαστικούς στόχους.
Σχετική ένδεια από εντάξεις σε Προγράμματα αλλά και κάποιες μελέτες που εντάχθηκαν δεν φαίνεται να εξυπηρετούν πραγματικές και επείγουσες ανάγκες του Δήμου μας.
Κονδύλια μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο χωρίς σημαντική απορροφητικότητα.
Ενώ είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός της Δημοτικής Περιόδου, δεν γίνεται καμία αναφορά στην τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου στο Κρανίδι, ώστε επιτέλους να επέλθει η κανονικότητα στην αγορά ακινήτων.
Σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, ύστερα από την υπ΄ αριθμ 189/2022 έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για την «Εκπόνηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσιών κτιρίων- Ηλέκτρα», στον Προϋπολογισμό του 2023 και το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν γίνεται καμία αναφορά.
Δεν εμφανίζεται να δρομολογούνται πρωτοβουλίες για να γίνει ο Δήμος μας ένας καταλύτης καινοτομίας του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος(Ελαιοτριβεία, Μελισσοκόμοι, Οινοποιεία, Χυμοποιεία Ροδιού κ.α, Κτηνοτροφικές Μονάδες), να υποστηρίζει την ενδυνάμωση των νέων. Να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για αυτούς προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο μας, ή να επιστρέψουν σε αυτόν, να χτίζει δεξιότητες σχετικές με την αγροδιατροφή, να διευρύνει συμβουλευτικά δίκτυα. Δεν δείχνει να είναι υποστηρικτικός στην αειφόρο επιχειρηματικότητα του τοπικού οικοσυστήματος αγροδιατροφής, αφού δεν ενθαρρύνει τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στον εν λόγω κλάδο, που μπορούν να συμβάλουν στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και την αναζωογόνηση του κλάδου μέσω στρατηγικών πρωτοβουλιών.
Δεν επικεντρώνει στην επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν και έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, π.χ Δίδυμα : Δεν λαμβάνεται πρόνοια για αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα που υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν, εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωλογικής μορφής της περιοχής, καθώς και των ακραίων πλέον καιρικών φαινομένων.
Γιάννης Μαργέτας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ