Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες σειρές και ταινίες στην ιστορία του Netflix

Φαντάζεσαι ποια σειρά και ποια ταινία είναι στην κορυφή;

Σε μια σπάνια για το Netflix κίνηση και σε σχέση με το τι δεδομένα και νούμερα μοιράζεται δημόσια, πήραμε πρόσφατα μέσα από το Variety. Συγκεκριμένα, μέσα από το Code conference και τον co-CEO και επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Ted Sarandos, κυκλοφόρησαν με επίσημα δεδομένα τα νούμερα θέασης των 10 κορυφαίων σειρών και ταινιών στην ιστορία της υπηρεσίας μέχρι και σήμερα.

Ουσιαστικά η λίστα αυτή μετριέται με το “μοναδικό” σύστημα μέτρησης του Netflix όπου μετράει για μια προβολή κάθε λογαριασμό που έμεινε βλέποντας κάποιο περιεχόμενο για πάνω από δύο λεπτά συνεχόμενα, κατά τις πρώτες 28 μέρες της κυκλοφορίας του.

Όσον αφορά τις σειρές εκεί στην κορυφή συναντάμε το κορυφαίο ρομαντικό δράμα της Shonda Rhimes και της Shondaland, το Bridgerton με 82 εκ. λογαριασμοί να το έχουν παρακολουθήσει. Ακολουθούν στις υπόλοιπες θέσεις το Part 1 του Λουπέν (Lupin) και η 1η σεζόν του “The Witcher” με 76 εκ. έκαστος. Με 67 εκ. προβολές έρχονται ισοπαλία τα Sex/Life και Stranger Things 3, ενώ στην 4η θέση βρίσκουμε το La Casa De Papel Part 4 με 65 εκ.

Ο Sarandos όμως τονίζει πως ο απίστευτος ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το νέο σόου-φαινόμενο του Netflix, το Squid Game, απειλεί άμεσα την κυριαρχία του “Bridgerton” και μάλλον σύντομα θα μάθουμε σχετικά νέα και ανακοινώσεις για την κορεατική παραγωγή που σαρώνει.

Στον τομέα των ταινιών εκεί το “Extraction” με τον Chris Hemsworth παραμένει στην 1η θέση με 99 εκ. προβολές, στη 2η θέση το θρίλερ “Bird Box” με τη Sandra Bullock με 89 εκ. προβολές και παραδόξως το “Spenser Confidential” με τον Mark Wahlberg με 85 εκ. προβολές. Στην 5η θέση συναντάμε το “Murder Mystery” με τους Adam Sandler και Jennifer Aniston, το “The Old Guard” με την Charlize Theron στην 8η με 78 εκ. προβολές, ενώ το πρόσφατο “Army of the Dead” του Zack Snyder φιγουράρει στην 9η θέση με 75 εκ. προβολές.

Σε ένα δεύτερο πίνακα που δημοσίευσε το Netflix παρουσίασε τις Top 10 ταινίες και σειρές βάσει συνολικών ωρών προβολών στις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία τους.

Και εκεί το Bridgerton ήρθε πρώτο για τις σειρές με 625 εκατομμύρια ώρες προβολών, και η 4η σεζόν της “Τέλειας Ληστείας” να ακολουθεί με 619 εκ. ώρες. Στις ταινίες τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά και εκεί, διότι το Bird Box βρέθηκε πρώτο με 282 εκ. ώρες, το Extraction δεύτερο με 231 εκ. ώρες και το The Irishman του Martin Scorsese με 215 εκ. ώρες.

Η απόφαση να μοιραστεί αυτά τα δεδομένα έρχεται σε ένα σημείο καμπής για τις streaming υπηρεσίες που ανταγωνίζονται σκληρά πλέον για το ποια θα μεγαλώνει την πίτα της στην αγορά και ιδιαίτερα όταν οι περισσότερες είναι φειδωλές ως προς τα επίσημα νούμερα που δημοσιεύουν.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ