Αποκάλυψη: Επιστροφές φόρων σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους – Υπολογίστε πόσα θα πάρετε

Μισθωτοί με μια μόνο πηγή εισοδήματος -τον μισθό τους- θα λάβουν επιστροφή φόρου φέτος εφόσον βρέθηκαν για έστω και έναν μήνα σε καθεστώς αναστολής.

Όσο μεγαλύτερος ο μισθός και όσο περισσότεροι οι μήνες της αναστολής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιστροφή φόρου. Τα χρήματα θα δοθούν μετά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Υπολογίστε μόνοι σας το ποσό που δικαιούστε. Αρκεί να αναγράψετε τον μεικτό μισθό σας, τον αριθμό των τέκνων που σας βαραίνουν αλλά και τους μήνες που εισπράξατε κανονικά τον μισθό σας μέσα στο 2020. 

 

Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει επιστροφή φόρου είναι ο εξής: Το λογιστήριο της επιχείρησης έκανε κάθε μήνα παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης στον εργαζόμενο σαν να δούλευε κανονικά όλο τον χρόνο. Στην πράξη, αυτό δεν έγινε το 2020 λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας.

Στους μήνες των αναστολών, ο εργαζόμενο; δεν εισέπραττε μισθό αλλά την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Η τελευταία όμως δεν θεωρείται φορολογητέο εισόδημα. Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα θα εμφανιστεί να έχει εισπράξει λιγότερους από 14 μισθούς χωρίς να έχει απολυθεί.

Το εργαλείο του fpress.gr δείχνει και την επίπτωση που θα έχει αυτό το φαινόμενο στο εκκαθαριστικό. Το εργαλείο καλύπτει τους φορολογούμενους που έχουν ως μοναδική πηγή εισοδήματος τον μισθό τους.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ