Ώρα προνομίων: Πού δεν θα μπαίνουν χωρίς μάσκα & αρνητικό τεστ οι μη εμβολιασμένοι

Η έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα στις 26 Μαΐου η αμερικανική κυβέρνηση πείθει και τους πλέον δύσπιστους για την αξία των εμβολιασμών.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 101 εκατομμύρια άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως στις ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Το ποσοστό των ανθρώπων που εντοπίστηκε ότι μολύνθηκαν από τον Sars-CoV-2 ήταν μόλις 0,01%. Συνολικά αναφέρθηκαν 10.262 λοιμώξεις δύο εβδομάδες (ή και αργότερα) μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και Moderna ή της μοναδικής δόσης του Johnson & Johnson.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν 0,0007% και το αντίστοιχο των θανάτων καθηλώθηκε στο 0,0001%. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αριθμός των μολύνσεων μετά τον εμβολιασμό είναι σίγουρα μεγαλύτερος – αφού οι ασυμπτωματικοί ασθενείς συχνά δεν διαγιγνώσκονται – ωστόσο τα επίπεδα νοσηλείας και θανάτων καταδεικνύουν με πάσα διαύγεια την αξία του εμβολιασμού στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακόμα και μετά τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία δείχνει πιο ανθεκτική στα εμβόλια, οι χώρες που έχουν κατορθώσει να τρέξουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, βλέπουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα με πτώση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως τα είχαν σχεδιάσει οι ειδικοί. Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αρνείται να εμβολιαστεί ανοίγοντας έτσι την Κερκόπορτα του τέταρτου κύματος της πανδημίας από Σεπτέμβρη.

Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο αγκάθι η κυβέρνηση; Με μια σειρά προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα κάνουν εκείνους που ακόμα το σκέφτονται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Πιο αναλυτικά σε αντίθεση με τους πλήρως εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν (χωρίς μάσκα και επίδειξη αρνητικού τεστ 24ωρου) στους παρακάτω χώρους:

Α) Σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους

Β) Σε κινηματογράφους και θέατρα

Γ) Σε εστιατόρια και μπαρ

Δ) Σε συναυλίες

Ε) Σε εσωτερικούς χώρους και καταστήματα

Σε όλους τους παραπάνω χώρους θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα οι πλήρως εμβολιασμένοι με μια απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ