Ύδρα: «Φτερά» έκαναν τρεις μοναδικοί πίνακες από το σπίτι του αξέχαστου ζωγράφου Γιώργου Μαυροΐδη

Το δυσάρεστο γεγονός της ξεδιάντροπης κλοπής έκανε γνωστό με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η κόρη του ζωγράφου Γιάννα Μαυροΐδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τρία έργα του ζωγράφου Γιώργου Μαυροΐδη εκλάπησαν από το σπίτι του στην Ύδρα. Παρακαλώ όποιος αντιληφθεί οτιδήποτε σχετικά να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Οποιοσδήποτε έχει τα έργα στην κατοχή του θεωρείται κλεπταποδόχος»!

φ6 γιαννα Μαυροειδή
Γιάννα Μαυροΐδη

Πρόκειται για τα έργα «Αννα Σαράντη» του 1960, «Κοιτάει Μέσα» του 1991 και «Αριστούργημα» του 1985, τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Το σπίτι στην Υδρα ήταν το αγαπημένο καταφύγιο-ατελιέ του ζωγράφου, στο οποίο περνούσε όλα τα καλοκαίρια του ως το 2003, όταν έφυγε από τη ζωή.

φ2 234194365 906721216549267 2104398336027034866 n

Η ζωγραφική ήταν όλη η ζωή του πρώην διπλωμάτη Γιώργου Μαυροΐδη! Τα χρόνια της πανεπιστημιακής του μάθησης πέρασε από τα έδρανα της Νομικής, όμως η ζωγραφική ήταν το μεγάλο του πάθος! «Η ζωγραφική δεν μαθαίνεται, αντιθέτως μαθαίνονται όσα έχουν σχέση με τη ζωγραφική» έλεγε ο ίδιος, που το γνώριζε τόσο από την προσωπική του διαδρομή όσο και από τη μετέπειτα θέση του καθηγητή και πρύτανη στη Σχολή Καλών Τεχνών. Αυτό που δεν διδάσκεται είναι οι εμπειρίες της ζωής. Αυτές που «έγραψε» στον καμβά του ο αξέχαστος ζωγράφος Γιώργος Μαυροΐδης. Η τελευταία έκθεση με τίτλο «Γιώργος Μαυροΐδης: Ανθρωποκεντρική ζωγραφική 1947-2003» φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στις αίθουσες του κτιρίου όλη η φιλότεχνη Αθήνα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους 100 μνημειακούς πίνακες, μαζί με περίπου 70 σχέδια που συνιστούν τα μέρη ενός συνόλου το οποίο σχηματίζει την εικαστική ανθρωπογεωγραφία του Γιώργου Μαυροΐδη.

Την παράσταση έκλεψαν οι προσωπογραφίες των φίλων του, Ανδρέα Βουρλούμη, Διονύση Φωτόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Θανάση Νιάρχου, Αγγελου Παπαδημητρίου, Κωστή Παπατριανταφυλλόπουλου, Βιβίκας Ζήση, Μάτσης Χατζηλαζάρου, Στέλλας Καβαλιεράτου, Κίτσως Μαυροΐδη, Σοφίας Σπυράτου, Αννας Βαρβία, Αννας Σαράντη και Γιάννας Μαυροΐδη.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ