Ύδρας Εφραίμ: «Ένας μεγάλος θεολόγος έφυγε από κοντά μας»

Στη στενή σχέση την οποία είχε αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας ο μακαριστός Επίσκοπος πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, κυρός Αθανάσιος, αναφέρθηκε μιλώντας στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τη Μαρία Γιαχνάκη, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εφραίμ. 

ΑΚΟΥΣΤΕ:

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την Εκκλησία της Σερβίας, τα πνευματικά του παιδιά και την θεολογική οικογένεια για την απώλεια του μακαριστού Ιεράρχη. «Πραγματικά έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος θεολόγος του 20ου και του 21ου αιώνα», σημείωσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε την αγιοπνευματική, όπως τη χαρακτήρισε, σχέση που είχε με τον μακαριστό γέροντά του, Μητροπολίτη Ύδρας κυρό Ιερόθεο. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απλότητα και το χιούμορ που διακατείχε τον κυρό Αθανάσιο λέγοντας πως αυτό γινόταν πάντα στο πλαίσιο της ευπρέπειας και της ιεροπρέπειας. Περιγράφοντας την απλότητα του μακαριστού, ο Σεβασμιώτατος, θυμήθηκε την εποχή που εργάστηκε χειρωνακτικά για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Υδρας. «Μέχρι και μπάζα πετούσε με το φτυάρι», είπε.

«Ήταν ρεαλιστής. Δεν είχε φανατισμούς και μπορούσε να ξεπερνάει τα εθνικιστικά θέματα και να μπαίνει στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας που αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα όπως ο Χριστός», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της θεολογικής γνώσης του μακαριστού, ο Σεβασμιώτατος σχολίασε: «όταν μιλούσε, μιλούσε πάντα με βαθιά θεολογία. Μιλούσε εν Πνεύματι Αγίω. Γνώριζε πολύ καλά τους Πατέρες και την Αγία Γραφή».

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ