Χρηματοδότηση του Δήμου Ερμιονίδας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου

Ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα, το οποίο είχαμε συζητήσει με την Ένωση Ξενοδόχων είναι η επικινδυνότητα που παρατηρείται στο παραλιακό δρόμο Πορτοχελίου – Κόστας έμπροσθεν των Ξενοδοχείων ή κάποιων καταστημάτων.
Οι πελάτες των συγκεκριμένων Ξενοδοχείων αλλά και οι επισκέπτες και οι δημότες γενικότερα δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια στην παραλιακή ζώνη και τη θάλασσα, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα.
Αυτό το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα έρχεται να λύσει η Δημοτική Αρχή με την εξασφάλιση της έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, στις 22/3/2023, του ποσού του 1.091.886,96 €, ύστερα από σχετική πρόταση που υποβάλλαμε και αφορά σε στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου αλλά και τη μείωση του ποσοστού τροχαίων ατυχημάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των δημοτών μας και των επισκεπτών μας.
Συνοπτικά πρόκειται για σημάνσεις για πληροφόρηση, καθοδήγηση, προειδοποίηση ή συνδυασμό με πινακίδες, ηλεκτρονικές πινακίδες, φανάρια σήμανσης και φωτεινούς σηματοδότες, στα σημεία εισόδου στους οικισμούς ή εντός των οικισμών σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας.
Έξυπνες διαβάσεις πεζών και κολωνάκια για την εξυπηρέτηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και τη δημιουργία Parklets για την ασφαλή στάση ή στάθμευση Ι.Χ., ταξί μοτοσυκλετών, ποδηλάτων και οχημάτων μικροκινητικότητας.
Φυσικά, οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι και οι λοιποί χώροι που επιλέχθηκαν αφορούν όλες τις Κοινότητες του Δήμου.
Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ερμιονίδας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ