Υπόθεση Eurologic | Να βγουν «όλα στο φως» απαιτεί ο Λάμπρου – Ζητά στοιχεία και για δεύτερη εταιρεία!

Με την παρούσα επιστολή μου, μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις καταγγελίες για διακίνηση πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων που απασχόλησαν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από τον εξωτερικό συνεργάτη –λογιστή στον οποίο ο ΔΗΜΟΣ μας τα έτη 2020-2021 του είχε αναθέσει συγκεκριμένες εργασίες με ανάλογες συμβάσεις, ζητώ να πράξετε τα αυτονόητα.
– Να μας παραδώσετε αντίγραφα όλων των συμβάσεων που είχαν όλες οι εταιρείες του συγκεκριμένου προσώπου τόσο με τον ΔΗΜΟ μας, όσο και με την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., καθώς και αντίγραφα από τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες τις οποίες κατέθεσε στις υπηρεσίες μας για την αποπληρωμή του
– Να μας ενημερώσετε σε επίπεδο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου εάν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συμβατικές του υποχρεώσεις, εάν έχει αποπληρωθεί για τις εργασίες που έχει πραγματοποιήσει στο ΔΗΜΟ μας, στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα μας και εάν έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις για την εξόφληση των τιμολογίων σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων.
-επίσης να μας προσκομίσετε αντίγραφα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων των παρακάτω εταιρειών, επαγγελματικών συμφερόντων του συγκεκριμένου εξωτερικού συνεργάτη –οικονομικού συμβούλου – λογιστή
1) EUROLOGIC OIKONOMOTEXNIKH ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΤΑ-ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ Ι.Κ.Ε με έδρα τις Αχαρνές
2) VKM CONSULTANTS Ι.Κ.Ε με έδρα την Αθήνα, απαραίτητη ενέργεια για να συνεχιστεί ο απαραίτητος έλεγχος σε όλα τα επίπεδα.
Σας Θυμίζω ότι με έγγραφη παρέμβαση μου από τον Οκτώβριο του 2021 σας είχα επισημάνει την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου εξωτερικού συνεργάτη- οικονομικού συμβούλου να ανταποκριθεί έγκαιρα και έγκυρα στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μη ολοκλήρωση του ισολογισμού της χρήσης του 2020 στον προβλεπόμενο χρόνο, μεγάλες καθυστερήσεις στις εργασίες του που του είχατε αναθέσει, προβληματικές εισηγήσεις –προτάσεις- μελέτες για τον προϋπολογισμό και την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Επίσης σας είχα επισημάνει ότι στον τόπο μας ενώ έχουμε σοβαρούς επιστήμονες, πολύ καλούς ελεύθερους επαγγελματίες –λογιστές –οικονομικούς συμβούλους που έπρεπε να είχατε χρησιμοποιήσει, ήταν επιλογή σας να συνεργαστείτε για το έτη 2020-2021 με τον συγκεκριμένο εξωτερικό συνεργάτη ,και ποτέ δεν μάθαμε τους λόγους αυτής της συνεργασίας. Τώρα τα υποπτευόμαστε και έχουμε επίμονη να τα ανακαλύψουμε. Τα κριτήρια αυτής της επιλογής ,αυτής της συνεργασίας ακόμη αναζητούνται.
Ευτυχώς που πολλές φορές με ακούτε, δεχόσαστε την κριτική μου και δεν ανανεώσατε την συνεργασία με τον ίδιο για το οικονομικό έτος 2022.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιώθηκα γι’ αυτήν αρχική μου παρέμβαση, όταν διαπιστώνω θέματα είχα και έχω υποχρέωση να παρεμβαίνω για να προστατεύσω τα συμφέροντα των Δημοτών μου και ευρύτερα του τόπου μου
Τώρα πολλοί Δήμοι θα έχουν σοβαρές συνέπειες από την παράνομη και καταχρηστική πληρωμή μέσω των πλαστών παραστατικών και ενημεροτήτων. Το θέμα σίγουρα θα απασχολήσει τα ελεγκτικά όργανα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ