Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στις Σπέτσες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Σπετσών Π. Λυράκης,

παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, υπέγραψαν χθες την Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις Σπέτσες.

Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ. Η δημιουργία του ΣΜΑ κρίνεται αναγκαία καθώς μέχρι σήμερα η μεταφόρτωση των απορριμμάτων γίνεται σε χώρο παραπλεύρως του αποκαταστημένου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), δεδομένου ότι στο νησί δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι «με σταθερά βήματα η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε την εντατική δουλειά, επενδύοντας σ΄ ένα καλύτερο αύριο με στόχο να γίνει η Αττική, μία πράσινη Περιφέρεια Πρότυπο-Υγείας και Ευζωίας. Η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και για τα Νησιά της Αττικής τα οποία αποτελούν τα διαμάντια της Περιφέρειας μας. Έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, πάντα σε διαβούλευση και σε συνεργασία με τους Δημάρχους και την κεντρική διοίκηση, που θα δώσει ριζικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Π. Λυράκης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για την έμπρακτη στήριξή τους στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει καθημερινά με τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών στα νησιά ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και των τοπικών αρχών. «Η Περιφέρεια Αττικής μέσα στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού επιλύει με παρεμβάσεις και εμβληματικά έργα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τα νησιά μας. Δημιουργούμε υποδομές που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας, του περιβάλλοντος, της τοπικής οικονομίας και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και το θεματικό τουρισμό.

Το έργο

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 350.000,00 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής (Κ.Α.Ε. 9779.08.029). Σύμφωνα με την προγραμματική, ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα δημιουργηθεί στην περιοχή «Ζάστενα – Αγριόπετρες» στη νότια πλευρά του νησιού σε έκταση συνολικού εμβαδού 6.486,34 τ.μ. , για την προσωρινή εναπόθεση, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν προς τελική διάθεση στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής. Στο σχεδιασμό υλοποίησης προβλέπεται να υπάρξει διαμόρφωση χώρου σε δύο ανισόσταθμα επίπεδα, διαμόρφωση θέσεων πλήρωσης containers, εγκατάσταση χοάνης εκφόρτωσης, τοποθέτηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευή φυλακίου και κατασκευή προστατευτικής περίφραξης.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ