Υδατοδρόμιο στην Ερμιονίδα: Υψηλό το ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πολλά υδατοδρόμια για αδειοδότηση, εντούτοις το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελληνική Ριβιέρα παραμένει υψηλό.
Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους μαζί με τον ιδιώτη επενδυτή Δημήτριο Ρήγα, υπογραμμίζοντας ο ίδιος, με την επίσκεψή του αυτή, το ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes για το υδατοδρόμιο της Ερμιονίδας.
Σε συνάντηση που έγινε με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γανώση και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός υδατοδρομίου που πλέον απομένει η ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης για την ανάδειξη του φορέα κατασκευής και λειτουργίας.
Ο κ. Γανώσης σημείωσε ότι «ήδη η Περιφέρεια έχει ετοιμάσει τις διαδικασίες για 4 υδατοδρόμια και 2 υδάτινα πεδία στην Πελοπόννησο και αναμένουμε, είναι θέμα ημερών φαντάζομαι να ξεκινήσουμε την αδειοδότηση….θεωρούμε ότι το δίκτυο Πελοποννήσου, θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά. χωρίς να αποκλείουμε και άλλου είδους διακινήσεις, όπως είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες, επείγουσες και έκτακτης ανάγκης ιατρικού χαρακτήρα, έρευνες διάσωσης κ.α.»
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε: «Η Ερμιονίδα αποκτά έναν εναλλακτικό τρόπο διακίνησης επιβατών με τα υδροπλάνα, που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως: Προγραμματισμένες πτήσεις, Ναυλωμένες πτήσεις, Περιηγητικές πτήσεις, Υπηρεσίες μεταφοράς, Αεροδιακομιδές, μεταφορές σε θέρετρα, κρουαζιερόπλοια. Η λειτουργία των υδροπλάνων αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας, και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων των παραθαλάσσιων οικισμών, σύνδεση με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς καθώς και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας κλπ….»
Στη συνέχεια ο κ. Ρήγας ο οποίος έχει επενδύσει και στο υδατοδρόμιο της Σκύρου ανέφερε: «Το υδατοδρόμιο της Ερμιονίδας στο λιμάνι της Κοιλάδας μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα λόγο άλλων επενδύσεων μας στην περιοχή και θέλουμε να το κατασκευάσουμε και να το λειτουργήσουμε… Πέραν λοιπόν από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, κ.λπ.).
Μιλάμε λοιπόν για ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο πέρα από διευκολύνσεις θα προσφέρει και νέες θέσεις εργασίας για τον τόπο πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Τα υδροπλάνα ήρθαν για να μείνουν και είμαστε βέβαιοι ότι η αξία τους θα αναγνωριστεί σύντομα.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους, «το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι εάν δεν υπάρξουν προβλήματα τότε προσβλέπουμε να έχουμε υδατοδρόμιο, εφόσον ο διαγωνισμός γίνει άμεσα, στο τέλος της φετινής χρονιάς».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ