Τ. Λάμπρου: «Λεφτά για νέες απευθείας αναθέσεις υπάρχουν, λεφτά για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δεν υπάρχουν!»

«ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ, ΦΤΗΝΟΙ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ!»
Ο χορός των απευθείας αναθέσεων καλά κρατεί. Στην χθεσινή οικονομική επιτροπή, της 11/07/2022, πήρε απόφαση η πλειοψηφία της ότι υπάρχει ανάγκη για απορρύπανση κοινόχρηστων χώρων από χύδην απορρίμματα και ότι με τα δικά μας μέσα σε μηχανήματα και προσωπικό δεν μπορεί η υπηρεσία καθαριότητας να ανταποκριθεί, άρα έχουμε ανάγκη από την βοήθεια ιδιώτη, με συνολικό κόστος 11.600 ευρώ με Φ.Π.Α.
Ερχόμαστε στα μέσα Ιουλίου, αφήνουμε τα πράγματα να φτάσουν σε αδιέξοδο, στο απροχώρητο, να έχουν μαζευτεί σε συγκεκριμένους τόπους όγκοι με σακούλες,  κυρίως από χορτάρια, και τώρα, στην κορύφωση του καλοκαιριού, και με το φόβο μιας νέας πυρκαγιάς,  ο Δήμος θα τρέξει, με την συνδρομή ιδιώτη εργολάβου, να τα μαζέψει. Ωραία   σκηνοθεσία για να δικαιολογήσουμε μία ακόμη απευθείας ανάθεση, την 9η κατά σειρά για το οικονομικό  έτος 2022.
Βεβαίως στην ερώτηση τι θα  έπρεπε να γίνει απαντάμε τα εξής:
-Θα γνωστοποιούσαμε στους δημότες μας και στους παραθεριστές της περιοχής τον κανονισμό καθαριότητας που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την εναπόθεση μη οικιακών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Η διαχείριση των χορταριών πρέπει γίνεται με άλλο τρόπο και επιτέλους  να επιβληθούν  και τα ανάλογα  πρόστιμα, σύμφωνα με τον κανονισμό.
-Έπρεπε η υπηρεσία καθαριότητας να είχε οριοθετήσει συγκεκριμένους χώρους στις δύο  Δημοτικές ενότητες  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ & ΕΡΜΙΟΝΗΣ, με ανάλογους μεγάλους κάδους, για την συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων και δεν έπρεπε να ξεφύγει και πάλι η κατάσταση και να μιλάμε για πολλές μικρές η μεγάλες ανεξέλεγκτες  χωματερές.
-Είμαστε υποχρεωμένοι,  σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας αλλά και τις κατευθύνσεις του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ να προμηθευτεί η Υπηρεσία  Καθαριότητας μηχάνημα καταστροφέα χόρτων και κλαδιών, που λύνει το πρόβλημα οριστικά και αμετάκλητα. Είναι υποχρέωση μας, αποτελεί αναγκαία περιβαλλοντική προσαρμογή
-Έχουμε επισημάνει ότι ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ απαιτείται να έχει, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα μεικτό σύστημα  καθαριότητας. Από την μια πλευρά μια οργανωμένη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας  και από την άλλη, αυτονόητα θα συνεργαστεί με σύνεση, με ιδιώτες εργολάβους – επαγγελματίες για συγκεκριμένες εργασίες, με σωστό προγραμματισμό, οι οποίες θα δίνονται σε πολλούς, για να μην έχουμε μονοπωλιακές μορφές αγοράς. Όταν φτάνεις στα μέσα  του καλοκαιριού και θέλεις να βρεις λύσεις στα αδιέξοδα, το παιχνίδι έχει χαθεί ή είναι στημένο. Τρέχεις πανικόβλητος και εύκολα δημιουργούνται πολλαπλές επιχειρηματικές και πολιτικές εξαρτήσεις. Χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα να διοικείς προς όφελος του Δημοτικού συμφέροντος, προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
-Τέλος, δέσμευση μας και πρόταση μας είναι μια οργανωμένη Υπηρεσία Καθαριότητας, που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν και θα αμείβονται σύμφωνα με το νόμο, θα τηρείται ευλαβικά η συλλογική σύμβαση εργασίας, θα τηρείται το ημερήσιο και εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, των 6 ωρών και των 5 ημερών, θα δίνονται δίκαιες υπερωρίες, θα υπάρχουν  κίνητρα παραγωγικότητας και απόδοσης, οι εργαζόμενοι θα τηρούν τις υποχρεώσεις τους αλλά θα απολαμβάνουν και όλα τα δικαιώματα τους. Μια σύγχρονη Υπηρεσία  Καθαριότητας, που απαιτείται να ενισχυθεί από μόνιμο και εποχιακό προσωπικό, με σωστό προγραμματισμό, το οποίο θα προσληφθεί αυστηρά μέσω των κριτηρίων του ΑΣΕΠ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ , ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ! 
ΤΑΣΟΣ Γ . ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ