Τόκας: Η απόδοση των Δημοτικών τελών από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας & ο ρόλος τους στην καθαριότητα

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΣ

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση: 

Επικεφαλής παρατάξεων 

Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ:  Αίτημα ενημέρωσης για την απόδοση των δημοτικών τελών από τις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.
         κ. Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα πολλοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζουν πάροχο, ιδίως για  οικονομικούς λόγους.

 Βάσει των κείμενων διατάξεων, η ΔΕΗ ή ο εκάστοτε εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας εισπράττει τα δημοτικά τέλη τα οποία αποδίδονται στο δικαιούχο δήμο, βάσει σχετικής εκκαθαριστικής κατάστασης εντός του δεύτερου μήνα από τη λήξη του μήνα στον οποίο λογιστικώς ανήκουν οι λογαριασμοί.

Η διακοπή της συνεργασίας πελατών με τη ΔΕΗ και η έναρξη παράλληλα συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία δεν κοινοποιείται άμεσα στους Δήμους  ούτε από τη ΔΕΗ, αλλά ούτε και από την ιδιωτική εταιρεία με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικό έλλειμμα ενη­μέρωσης των ΟΤΑ, αφού στην πραγματικότητα οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τον αριθμό των εμπλεκόμενων δημοτών και κατ’ επέκταση δεν γνωρίζουν και το πραγματικό ύψος των τελών που πρέπει να εισπράξουν.

Υπάρχει όμως μια  σιωπηρά αναγνωρισμένη πραγματικότητα που θέλει κάποιες εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποδίδουν στους Δήμους τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.  

 Χρήματα που τους έχουν δώσει οι πολίτες μέσω των λογαριασμών τους και οι εταιρείες δεν τα έχουν καταβάλει στον Δήμο.

 Πρόκειται όμως για χρήματα των δημοτών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, που οι Δήμοι χρησιμοποιούν κυρίως για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Μετά τα παραπάνω, ζητούμε να μας ενημερώσετε στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Αν αποδίδονται στον Δήμο Ερμιονίδας και στον καθορισμένο χρόνο  τα χρήματα των δημοτικών τελών από όλους  τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας;

2) Αν έχετε ενημερωθεί για τον αριθμό των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας που άλλαξαν πάροχο, ώστε να γνωρίζουμε το ύψος των δημοτικών τελών που πρέπει να εισπράξουμε ανά πάροχο, χρήματα  τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του τομέα της καθαριότητας.

Τόκας Αναστάσιος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδος

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ