Το 2023 η πρώτη γεύση από τη mega επένδυση Kilada Hills στην Αργολίδα – ΦΩΤΟ

Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση της mega επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της πρώτης τουριστικής Στρατηγικής Επένδυσης στην Ελλάδα.

Η επένδυση της Dolphin Capital Investors, εκτός της πρωτιάς της στις Στρατηγικές Επενδύσεις τουρισμού, είναι και η πρώτη που άρχισε να υλοποιείται ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, στην περιοχή κοντά στο χωριό Κοιλάδα, δίπλα στο Πόρτο Χέλι της Αργολικής Ριβιέρα.
Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και η συμβολή της στην απασχόληση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και επιπλέον 600 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της πλήρους λειτουργίας της.
Οι 2 φάσεις της επένδυσης
Η επένδυση έχει χωριστεί σε δύο μεγάλες φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023.
1η φάση
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών σε έκταση 870 στρεμμάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 5.000 τ.μ. για τα κτίρια του Club House και τις λοιπές εγκαταστάσεις.
Ο σχεδιασμός του γηπέδου έχει γίνει προσωπικά από τον κορυφαίο ίσως παίκτη και σχεδιαστή γκολφ στον κόσμο Jack Nicklaus και φέρει την υπογραφή του, και είναι ήδη το PGA National Golf Course.
Στην πρώτη φάση θα κατασκευαστούν επίσης οι υποδομές στην έκταση, όπως το οδικό δίκτυο και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
Τέλος, θα κατασκευαστούν και 90 ιδιωτικές κατοικίες.
2η φάση
Στη δεύτερη φάση της επένδυσης θα κατασκευαστεί πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και περίπου 88 κατοικίες και βίλες.
Επίσης, θα αναπτυχθούν beach club, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εστίασης και αναψυχής, καθώς και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Το χαρτοφυλάκιο τουριστικών επενδύσεων της Dolphin
Το Kilada Country Club, Golf & Residences είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που είναι υπό κατασκευή από τον όμιλο της Dolphin Capital στην Ελλάδα.
Παράλληλα, κατασκευάζεται το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στη χώρα, το One&Only Kéa Island που αναμένεται να λειτουργήσει τη σεζόν του 2022.
Τα δύο μεγάλα αυτά έργα έρχονται να προστεθούν στα αλλά δύο που έχουν ολοκληρωθεί, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa που βρίσκονται επίσης στην Ερμιονίδα.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ