Το 1ο ΕΠΑΛ Κρανιδίου στοχεύει τον ήλιο!

Το 1ο ΕΠΑΛ Κρανιδίου, σε συνεργασία με τον Δήμο, συμμετείχε στην Πανευρωπαϊκή εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα. 
Ο τομέας Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού που λειτουργεί στο σχολείο, ανέλαβε την τροφοδοσία του σχολικού εργαστηρίου ηλεκτρολογίας με μία φωτοβολταϊκή μονάδα. 
Το έργο πραγματοποιήθηκε στις εξής φάσεις: μαθήματα σεμιναριακού τύπου για την αειφορία από τους διδάσκοντες Πέτρος Καραϊσκος και Νικόλαος Καμάρης, σχεδιασμός και μελέτη του συστήματος, συναρμολόγηση και τοποθέτηση του ηλιακού συλλέκτη, συνδεσμολογία με τις μπαταρίες και τον μετατροπέα. 
Η εργασία ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ηλεκτρικού πίνακα παροχής που τροφοδοτείται αποκλειστικά από τη φωτοβολταϊκή μονάδα. 
Η αγορά του εξοπλισμού έγινε με την αξιοποίηση του προγράμματος “ΝΟΗΣΙΣ – Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ