Το Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετο στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την Ερμιονίδα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο δεν είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί στην  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα  σε όλους τους κατοίκους του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, Θα έχει σοβαρές συνέπειες στους ιδιοκτήτες της γης ,και θα παγώσει την τοπική  μας οικονομία ,τα αφού περιορίσει την οικοδομική δραστηριότητα .
Επίσης ομόφωνα αποφασίσαμε  ο ΔΗΜΟΣ μας να πάρει όλα εκείνα τα κατάλληλα μέτρα  για να προστατεύσει   την ιδιοκτησία  του κάθε Δημότη, του κάθε κάτοικου της Ερμιονίδας, οι επιστολές προς το αρμόδιο Υπουργείο, η σύσταση και λειτουργία μιας τεχνοκρατικής  επιτροπής σε επίπεδο  Δήμου, οι επίσημες Δεσμεύσεις από τα αντίστοιχα όργανα της Πολιτείας ,η παρουσία των θέσεων μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής   Αλλαγής αποτελούν τα μέσα για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των Δημοτών μας και των κατοίκων- ιδιοκτητών όλης της Ερμιονίδας.
Στην τοποθέτηση μου επισήμανα τα εξής:
-Ότι στην σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν μπορεί κανένας να αποδεχθεί  την κατάργηση  της εκτός σχεδίου δόμησης  ,την διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας ,το πάγωμα της τοπικής μας οικονομίας.
-Πρέπει να αρνηθούμε κατηγορηματικά τον ξαφνικό θάνατο της μικρής και της μεσαίας ιδιοκτησίας αφού με τις χρήσεις γης θα  ωφεληθούν  ορισμένες μεγάλες ιδιοκτησίες που θα προχωρήσουν σε ιδιωτικές οργανωμένες πολεοδομήσεις ,με απαξίωση της υπόλοιπης γης.
–  Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία από την πολιτεία απαξίωσε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μας ενημέρωσε ,δεν ζήτησε την γνωμοδότηση μας ,δεν παρουσίασε  τους λόγους που επιμένει σε αυτήν την πολιτική που ακυρώνει το μοντέλο της οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης των τελευταίων 40 χρόνων.
-Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ  αντικειμενικά ,έχει άλλες ανάγκες  στο τομέα των πολεοδομικών παρεμβάσεων που η πολιτεία εδώ και χρόνια δεν τις χρηματοδοτεί  και σχετίζονται με την Αναθεώρηση  του  σχεδίου πόλεως Κρανιδίου  ,Α και Β τομέας, με τις επεκτάσεις οικισμών και κοινοτήτων  , με τις πολεοδομικές παρεμβάσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς  στα όρια του Δήμου μας. Αυτά πρέπει να προηγηθούν  ,να λυθούν  , και να αφήσουν τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια ,που εξυπηρετούν σκοπιμότητες, κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.       
-Τέλος απαιτείται να πάρουμε  όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες να ενημερωθεί   ο κόσμος   για τα προτεινόμενα σχέδια, τι σημαίνουν τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια ,τι επιπτώσεις θα προκαλέσουν ,να υπάρχει η αναμενόμενη αντίδραση από τους πολίτες  για να παγώσουν τα σχέδια που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΑΞΙΖΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ .    
ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ