Το έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου, η ενημέρωση της Περιφέρειας & τα κρίσιμα ερωτήματα

Ελέγχουμε υπεύθυνα, επιθυμούμε να ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με το υφιστάμενο σχεδιασμό, αρνούμαστε άλλες καθυστερήσεις.

Αγαπητοί δημότες και συνδημότισσες, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας από 21/3/2022 και ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου». Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Αργολίδας μέσω της προϊσταμένης της μας γνωστοποίησε το έγγραφο της για την πορεία του έργου.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κύριο Δημήτρη Σχοινοχωρίτη αλλά και την προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κυρία Κωνσταντίνα Καχριμάνη για την πληρέστατη ενημέρωσή τους μέσω του υπηρεσιακού τους εγγράφου, το οποίο κοινοποιούμε σε όλους εσάς.
Από το έγγραφο αυτό προκύπτουν σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες απαιτείται άμεση επίλυση, τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας (Δήμαρχος και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ). Χρειάζεται η διοίκηση του Δήμου άμεσα να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
Α) Τι έχει προγραμματιστεί για την αποπληρωμή της συμμετοχής της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο ύψους 483.739€, που πρέπει να καταβληθεί έως την περαίωση του έργου στις 30-9-2022;
Β) Επειδή απομένουν 4 μήνες για την περαίωση του έργου σύμφωνα με το έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για το υπόλοιπο των εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση της μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων και τα Η/Μ των αντλιοστασίων;
Γ) Πώς θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές λειτουργίας του έργου μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στις 30-9-2022; Βρίσκεται η ΕΕΛ Κρανιδίου σε κατάσταση ορθής λειτουργίας για να δεχθεί τον πρόσθετο όγκο λυμάτων;
Δ) Ποιες είναι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο του έργου και την ολοκλήρωση του βάσει του χρονοδιαγράμματος;
Αναμένουμε τόσο σε επίπεδο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου απαντήσεις επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων για την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ
Εκπρόσωποι της μειοψηφίας
Τάσος Λάμπρου – Παναγιώτης Αποστόλου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ