Τι γίνεται με το ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ για τους καταναλωτές των Κοινοτήτων Διδύμων – Ηλικοκάστρου – Θερμησίας;

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου μας

με τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, για την απόδοση του ειδικού τέλους ΑΠΕ υπέρ των οικιακών καταναλωτών των Κοινοτήτων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Δεσμεύτηκε η αρμόδια Διεύθυνση Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα η αποπληρωμή του τέλους στους δικαιούχους καταναλωτές. Δυστυχώς έχουν περάσει 3 μήνες και οι καταναλωτές ακόμη περιμένουν … Μείναμε στις υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις τους δεν πήραν τον δρόμο της άμεσης υλοποίησης. Αξίζει το θέμα να ξαναέρθει στην επιφάνεια, να ξαναέρθει στην επικαιρότητα και η Διεύθυνση Ενέργειας να τηρήσει τα προβλεπόμενα σύμφωνα με όσα ανέφερε στην επιστολή της προς τον Δήμο Ερμιονίδας από τις 13/04/2021.

Οι καταναλωτές εύλογα διαμαρτύρονται για την μεγάλη καθυστέρηση, που είναι μία καθυστέρηση ετών. Το ανταποδοτικό τέλος για να έχει μέγιστη χρησιμότητα απαιτείται να ανταποδίδεται σε επαναλαμβανόμενα τακτικά διαστήματα για να έχει λειτουργικότητα πρέπει να καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις των Υπουργικών Αποφάσεων. Φτάνουν πλέον οι μεγάλες καθυστερήσεις που ακυρώνουν την σημασία αυτού του ανταποδοτικού τέλους.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ