Την προσεχή Δευτέρα δρομολογούνται τα νεότευκτα Aero της Hellenic Seaways στον Αργοσαρωνικό

Τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα της Hellenic Seaways του ομίλου Attica Group θα αρχίσουν τα καθημερινά δρομολόγια τους την προσεχή Δευτέρα από τον Πειραιά προς τα νησιά Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, καθώς επίσης για την Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι.
Τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα ναυπηγήθηκαν στο Brodrene Aa της Νορβηγίας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 21 εκατομμύρια ευρώ.
Το κάθε πλοίο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβους με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών.
Με την δρομολόγηση των τριών aero catamaran θα αποσυρθεί το υδροπτέρυγο 29 και θα παραμείνουν ενεργά, ως αμοιβά σκάφη τα υδροπτέρυγα 17 και 19.
Επισημαίνεται ότι στα νησιά και στα παράλια λιμάνια του Αργοσαρωνικού διακινούνται με τα πλοία της γραμμής με στοιχεία του 2019 περί τους 2, 5 εκατ. επιβάτες, ενώ το ρεκόρ είναι 2,7 εκατ. επιβάτες το 2010.
Με την δρομολόγηση των τριών νέων καταμαράν η εταιρεία επιδιώκει να αποσπάσει επιβάτες που διακινούνται μέσω του οδικού δικτύου για τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες και να αυξήσει τον τζίρο των 30 εκατ. ευρώ που έχει σήμερα η γραμμή.
Υπενθυμίζεται ότι από το Γαλατά περνάνε με φέρρυ στον Πόρο, από το Μετόχι στην Ύδρα και από την Κόστα στις Σπέτσες.

Σάββας Αθανασίου
Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ